Lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, a primit, marţi seară, la cea de-a 12-a ediţie a galei premiilor Gopo, care a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti, cele mai multe trofee, 9, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor într-un rol principal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu, a fost desemnat cel mai bun film

Lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, a fost desemnat, marţi seară, câştigător al categoriei „cel mai bun film” a galei premiilor Gopo, care are loc la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Trofeul i-a fost înmânat producătorului Ada Solomon de către actriţa Tora Vasilescu.

FOTO - Inquam Photos / Ştefan Sandu
FOTO - Inquam Photos / Ştefan Sandu

La categoria „cel mai bun film” au fost nominalizate „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, „Breaking News”, de Iulia Rugină, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, de Emanuel Pârvu, şi „Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu.

În 2017, câştigătorul acestei categorii a fost „Sieranevada”, de Cristi Puiu.

UPDATE Daniel Sandu, câştigător al categoriei „cel mai bun regizor”

Daniel Sandu a câştigat, marţi seară, trofeul categoriei „cel mai bun regizor” a premiilor Gopo 2018, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”.

Regizorul de teatru Andrei Şerban a fost cel care a anunţat câştigătorul.

La această categorie au fost nominalizaţi: Nae Caranfil, pentru „6,9 pe scara Richter”, Călin Peter Netzer, pentru „Ana, mon amour”, Iulia Rugină, pentru „Breaking News”, Adrian Sitaru, pentru „Fixeur”, şi Daniel Sandu, pentru „Un pas în urma serafimilor”.

În 2017, cel mai bun regizor a fost desemnat Cristi Puiu, pentru „Sieranevada”.

UPDATE Vlad Ivanov, desemnat cel mai bun actor într-un rol principal

Vlad Ivanov, protagonistul filmului „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, a fost desemnat câştigător al categoriei „cel mai bun actor într-un rol principal” a premiilor Gopo, care sunt decernate marţi, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Trofeul i-a fost înmânat de Simona Bondoc şi Dorel Vişan.

La această categorie a premiilor Gopo au fost nominalizaţi: Mircea Postelnicu, pentru rolul Toma din filmul „Ana, mon amour”, Andi Vasluianu, pentru rolul Alex din filmul „Breaking News”, Tudor Aaron Istodor, pentru rolul Radu din filmul „Fixeur”, Alexandru Potocean, pentru rolul Costi din filmul „Mariţa”, Şerban Pavlu, pentru rolul Doru din filmul „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, şi Vlad Ivanov, pentru rolul preotului Ivan din filmul „Un pas în urma serafimilor”.

În 2017, câştigătorul categoriei a fost Gheorghe Visu, pentru rolul din „Câini”, de Bogdan Mirică.

UPDATE Diana Cavaliotti, cea mai bună actriţă într-un rol principal

Diana Cavaliotti a fost desemnată, marţi seară, la gala premiilor Gopo, cea mai bună actriţă într-un rol principal pentru interpretarea din „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer.

Trofeul a fost anunţat de Simona Bondoc şi Dorel Vişan. Iulia Lumânare a primit trofeul pentru Cavaliotti.

La această categorie au fost nominalizate: Diana Cavaliotti, pentru rolul Ana din filmul „Ana, mon amour”, care a avut premiera la Berlinala 2017, Voica Oltean, pentru rolul Simona din filmul „Breaking News”, actriţă premiată la Festivalul de la Karlovy Vary 2017, Ela Ionescu, pentru rolul Eva din filmul „Dimineaţa care nu se va sfârşi”, Cristina Flutur, pentru rolul Ioana din filmul „Hawaii”, şi Ofelia Popii, pentru rolul Vera din filmul „Portrete în pădure”.

Anul trecut, actriţa Dana Dogaru s-a impus la această categorie, pentru rolul din „Sieranevada”, de Cristi Puiu.

Cea de-a 12-a ediţie a galei premiilor Gopo este prezentată de actorul Alexandru Bogdan şi este transmisă în direct pe TVR 2 şi online, pe premiilegopo.ro şi cinepub.ro.

UPDATE Filmul „Un pas în urma serafimilor” s-a impus la categoria „cel mai bun scenariu”

Daniel Sandu a fost recompensat, marţi seară, cu premiul Gopo al categoriei „cel mai bun scenariu”, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”.

La această categorie a premiilor Gopo au fost nominalizaţi: Nae Caranfil, pentru „6,9 pe scara Richter”, Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, pentru „Breaking News”, Claudia şi Adrian Silişteanu, pentru „Fixeur”, Daniel Sandu, pentru „Un pas în urma serafimilor”, Anca Buja şi Cristi Iftime, pentru „Mariţa”.

Anul trecut, la această categorie s-a impus Cristi Puiu, cu „Sieranevada”.

Cea de-a 12-a ediţie a galei premiilor Gopo are loc marţi seară, la Teatrul Naţional Bucureşti, şi este prezentată de actorul Alexandru Bogdan. Evenimentul este transmis în direct pe TVR 2 şi online, pe premiilegopo.ro şi cinepub.ro.

Prezentatorul evenimentului este, pentru al treilea an consecutiv, actorul Alexandru Bogdan.

Şase debuturi au fost nominalizate anul acesta la diverse categorii, între ele - „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, „Mariţa”, de Cristi Iftime, „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, de Emanuel Pârvu, „Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu, şi „Octav”, de Serge Ioan Celebidache.

„Un pas în urma serafimilor” a primit cele mai multe nominalizări (15) la ediţia din acest an a premiilor Gopo, urmat de „6,9 pe scara Richter” (r. Nae Caranfil) şi „Aniversarea”(r. Dan Chişu)  - cu câte 8 nominalizări, şi de „Ana, mon amour” (r. Călin Peter Netzer), „Breaking News” (r. Iulia Rugină) şi „Fixeur”(r. Adrian Sitaru) - cu câte 7 nominalizări.

Printre cei care vor urca pe scenă pentru a înmâna statuetele Gopo, create de artistul Adrian Ilfoveanu, se numără Gheorghe Visu, Dorel Vişan, Simona Bondoc, Manuela Hărăbor, Marius Florea Vizante, Pavel Bartoş, Oana Sârbu, Nicoleta Hîncu, Mihai Smarandache, Paul Cimpoieru, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu, Dana Rogoz, Ela Ionescu, Florentina Năstase şi Dana Marineci.

Pe lângă trofeele pentru „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” - oferite de Banca Transilvania, „cel mai bun actor într-un rol principal” - oferit de Audi, „cea mai bună actriţă într-un rol principal” - oferit de Aqua Carpatica, „cel mai bun documentar” - oferit de Auchan, şi premiul pentru machiaj şi coafură - oferit de MAC Cosmetics România şi cel pentru „cele mai bune costume” - oferit de Cellini, vor fi acordate premiul pentru întreaga carieră - actorilor George Mihăiţă şi Vladimir Găitan - de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Arcub, şi premiul pentru întreaga activitate - oferit de Apa Nova Bucureşti - actriţei Sanda Toma şi operatorului de imagine şi producătorului Ion Marinescu.

Premiul Special îi va fi înmânat criticului şi istoricului de film Bujor T. Rîpeanu.

Premiul publicului - acordat pentru producţia autohtonă cu cel mai mare succes de box-office în 2017 - va merge către filmele „Octav” (regia Serge Celebidachi) şi „Ghinionistul” (regia Iura Luncaşu).

Gala Premiilor Gopo 2018 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Naţional Bucureşti, Babel Communications şi Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.