Compania Fine Foods & Pharmaceuticals NTM S.p.A. investeşte 40 milioane euro în extinderea fabricii de produse farmaceutice din Bergamo, Italia, proiectul urmând să fie finalizat anul viitor, a declarat pentru News.ro Giorgio Ferraris, CEO al companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Investim 40 de milioane de euro în extinderea fabricii noastre de produse farmaceutice, susţinută din surse proprii ale companiei. Vom face şi angajări, nu avem un număr stabilit, dar cu siguranţă va fi vorba de cel puţin 100 de persoane”, a declarat pentru News.ro Giorgio Ferraris, CEO Fine Foods & Pharmaceuticals NTM S.p.A.

Compania deţine trei fabrici în Italia, una de suplimente alimentare, una de produse farmaceutice şi alta de cosmetice, în care lucrează aproximativ 900 de angajaţi. Două din acestea se găsesc lângă Bergamo, iar cea de-a treia la o oră distanţă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”În mod cert, vom face angajări, creşterea medie a numărului de personal este de 10% pe an, angajăm între 50 şi 100 de oameni pe an. Şi cum vom extinde fabrica de farmaceutice, dorim să facem angajări şi aici, în afara creşterii normale a personalului. Fabrica va fi gata în a doua parte a anului 2025”, a declarat Giorgio Ferraris.

Construcţia a demarat la finalul anului 2023.

O treime din producţia noii fabrici este deja contractată, iar compania negociază acum contracte pentru a vinde şi restul producţiei.

”Numărul clienţilor noştri este în creştere. Însă mai important este că ne-au rămas alături timp îndelungat, cu unii dintre ei colaborăm de foarte mulţi ani”, a precizat Giorgio Ferraris.

Fine Foods & Pharmaceuticals N.T.M. S.p.A., listată la Bursa din Milano, este o societate independentă italiană CDMO (Contract Development and Manufacturing Organisation). Dezvoltă şi produce produse contractuale pentru industriile farmaceutice, nutraceutice şi cosmetice. O parte din produsele Herbalife vândute în România sunt produse în aceste fabrici.

În trimestrul 1 din acest an, compania a raportat venituri consolidate de 65,6 milioane euro, în linie cu rezulatele din T1 2023, când a înregistrat o creştere excepţională a veniturilor. Profitul în primele trei luni ale acestui an a fost de 2,81 milioane euro, stabil comparativ cu rezultatul din T1 2023 de 2,9 milioane euro.

Veniturile diviziei de Nutraceutice în T1 2024 au fost de 39,8 milioane euro, comparativ cu 40,7 milioane euro în perioada similară a anului trecut, cu o uşoară scădere cu 2,1%.

Cifra de afaceri a diviziei de farmaceutice a crescut la 17,6 milioane euro la 31 martie 2024, mai mare cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (16,8 milioane euro).

Contribuţia business-ului de cosmetice în T1 2024 a fost de 8,1 milioane de euro, o creştere de 0,3% faţă de acelaşi trimestru din anul precedent.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.