Miniseria „Ultimele Pantere” (The Last Panthers, 2016), difuzată din 6 iunie, în serile de luni şi joi, de la 21.30, la Focus Sat TV şi în aplicaţia Focus Sat, urmăreşte desfăşurarea anchetei, dar oferă şi o imagine complexă asupra fenomenului de crimă organizată transfrontalieră din Europa zilelor noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ultimele Pantere” reprezintă o colaborare franco-britanică, creată de Jack Thorne şi regizată de Johan Renck, o poveste fictivă, inspirată de celebrii hoţi de bijuterii din Balcani, Panterele Roz. La începutul mileniului, capitalele din întreaga Europă, de la Londra la Liechtenstein, au fost ţinta unor furturi de bijuterii. Acestea au fost orchestrate de „Panterele Roz”, o bandă renumită pentru raidurile îndrăzneţe care aveau loc în plină zi, dar şi pentru evadările spectaculoase. Însă, după ce au terorizat bijutierii din Europa timp de un deceniu, aceştia au dispărut brusc.

Serialul începe cu un furt de diamante în sudul Franţei ce poartă toate semnele distinctive ale Panterelor. Cu o excepţie tragică: uciderea unei fetiţe în timpul operaţiunii. Incidentul dă startul unei vânători pentru prinderea hoţilor de diamante şi a criminalului, declanşând o serie de evenimente în întreaga Europă în care sunt implicaţi comisarul francez de origine algeriană Khalil Rachedi (Tahar Rahim) şi agentul britanic de asigurări Naomi Franckom (Samantha Morton). Khalil vrea să afle de unde vine arma crimei, bănuind că provine din zona Marsiliei. Superiorul lui Naomi, Tom Kendle (John Hurt), o însărcinează să meargă în Serbia, iar evenimente neprevăzute o aduc pe aceasta faţă în faţă cu o fostă Panteră, Dragan Tosic (Boris Isakovic). De la acesta ea află destinaţia diamantelor furate: Londra. Milan Celik (Goran Bogdan) şi Zlatko (Igor Bencina), vechi prieteni şi asociaţi, foşti membri ai grupului Panterelor, ajung să intre în conflict direct. Plecând de la diamante se ajunge la arme, droguri, corupţie la nivel înalt cu implicarea coridoarelor de putere din UE, Londra şi a lumii interlope din Europa. Secvenţele din trecut dezvăluie zilele întunecate ale conflictului balcanic din 1995 şi sunt martorul evoluţiei crimei organizate în Europa până în lumea modernă a gangsterilor şi a băncilor europene, precum şi a noii generaţii de criminali denumiţi „Banksters”.

Seria „Ultimele Pantere”, filmată în Serbia, Marea Britanie, Franţa şi Muntenegru, a fost nominalizată în 2016 la Premiile BAFTA la categoria „Best Drama Series” şi a câştigat trofeul „Best Graphic Design: Titles” oferit de Royal Television Society, UK în 2016. Muzica de generic este piesa "Blackstar" a lui David Bowie. Jurnalistul francez Jérôme Pierrat şi scenaristul britanic Jack Thorne au semnat scenariul şi au creat o poveste ce descrie o interacţiune complexă a crimei, a istoriei personajelor şi a geopoliticii. 

Producţia „Ultimele Pantere” este disponibilă şi în Aplicaţia Focus Sat alături de alte seriale europene de succes realizate de Canal+ precum: „Posedare”,  „Regele Varşoviei”, „Planeta celor singuri”, „Pro şi contra” (2 sezoane),  „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane), „Ostatici în subteran” (2 sezoane).

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum şi în aplicaţia Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

Aplicaţia Focus Sat poate fi testată gratuit timp de 7 zile de cei care vor să o descopere şi nu se numără încă printre clienţii Focus Sat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.