Preocuparea noii conduceri a Ministerului Educaţiei de a transforma în realitate Programul Naţional „România educată”, elaborat sub înaltul patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis, este manifestată pe multiple domenii de acţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre acestea este campania „Nu sunteţi singuri. Împreună oprim violenţa din şcoli”, iniţiată de ministrul liberal al Educaţiei, doamna Ligia Deca. Obiectivele principale ale campaniei se referă la îmbunătăţirea cadrului legislativ, realizarea unui plan urgent pentru îmbunătăţirea activităţii Comisiilor pentru prevenirea şi eliminarea violenţei din cadrul unităţilor de învăţământ, derularea de sesiuni de informare şi de prevenire la nivelul fiecărei şcoli, precum şi promovarea materialelor campaniei prin intermediul reţelelor sociale.

În acest sens, conducerea Ministerului Educaţiei a definitivat sesiunile de lucru referitoare la direcţiile de acţiune ce vor fi urmărite în acest program.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Astfel, vor fi desfăşurate ore de consiliere adresate elevilor şi părinţilor, concentrate pe conştientizarea, informarea şi formarea cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor la mediul şcolar şi la diferitele aspecte ale violenţei şcolare. Totodată, în vederea reducerii fenomenului violenţei în învăţământ, vor fi organizate activităţi de consiliere individuală şi de grup, atât pentru victime, cât şi pentru agresori şi martori.

Consider că avem nevoie de îmbunătăţirea cadrului legislativ privind combaterea acestor acţiuni agresive, unul dintre aspectele vizate fiind modificarea Statutului Elevului, prin completarea listei de obiecte interzise în şcoli.

Nu în ultimul rând, cred că este important ca obiectivele stabilite prin Planul Naţional Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic să fie optimizate, pentru a fi depistate la timp unităţile de învăţământ cu risc major de producere a actelor de violenţă, astfel încât să prevenim delincvenţa juvenilă în incinta şi în zonele adiacente şcolilor.

Îmi exprim încrederea în succesul campaniei de conştientizare şi prevenire a violenţei în şcoli, cu convingerea că, fiecare dintre noi, ca buni cetăţeni, putem contribui la diminuarea acestui fenomen alarmant.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.