Sârbul Novak Djokovici, locul 3 ATP, a reuşit duminică o performanţă imensă în tenisul mondial, el câştigând al 23-lea titlu de grand slam, un record. Djokovici l-a învins în finala de la Roland-Garros pe norvegianul Casper Ruud, locul 4 ATP, în trei ore şi 13 minute, scor 7-6 (1), 6-3, 7-5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datorită câştigării French Open, Djokovici a obţinut un premiu de 2,3 milioane de euro. Ruud a obţinut 1,15 milioane de euro.

Djokovici este, la 36 de ani, primul om din istorie cu 23 de titluri majore în palmares. El s-a impus de zece ori la Australian Open, de trei ori la French Open, de şapte ori la Wimbledon şi de trei ori la US Open.

Duminică a fost a şaptea finală de la Roland Garros pentru Novak Djokovici. El a devenit primul jucător din era Open care câştigă de cel puţin trei ori toate cele patru turnee de Grand Slam.

În plus, datorită succesului din Franţa, sârbul revine pe primul loc ATP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.