FC Universitatea Cluj s-a înţeles cu Lucas Chacana (27 de ani), un jucător argentinian cu prezenţe în Copa Libertadores. El poate evolua atât pe poziţia de extremă, cât şi în centrul atacului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucas Chacana a fost crescut de academia clubului San Martín Tucumán şi a debutat ca fotbalist profesionist la începutul sezonului 2013/2014. A evoluat patru ani pentru echipa din San Miguel de Tucumán, perioadă în care a bifat 83 de meciuri şi a înscris 13 goluri la nivelul ligii a III-a din Argentina.

Datorită evoluţiilor entuziasmante, a fost transferat de Huracán, echipă de prima ligă, unde a fost coleg cu Ignacio Pussetto, fotbalist ce a trecut pe la Watford, iar în prezent joacă pentru Udinese. Pentru „Quemeros” a debutat chiar în Copa Libertadores, cea mai mare competiţie internaţională destinată cluburilor din America de Sud. A jucat 30 de minute în victoria cu venezuelenii de la FC Caracas, succes ce i-a adus pe cei de la Huracán în faza grupelor. Într-un sezon şi jumătate a avut 15 apariţii în Primera División, reuşind un gol şi un assist. A reuşit să bifeze şase partide de Copa Libertadores şi să ofere o pasă decisivă la una dintre reuşitele echipei sale, în victoria 4-2 cu Club Sporting Cristal. Alături de Huracán a ajuns până în faza optimilor de finală, unde echipa sa a fost învinsă de columbienii de la Atlético Nacional. A mai strâns două prezenţe în Copa Sudamericana, a doua cea mai prestigioasă competiţie destinată cluburilor din America de Sud.

La începutul sezonului 2017/2018, Lucas a trecut la Tigre, unde a jucat în trei meciuri. După o scurtă perioadă petrecută la Atlético de Rafaela, Chacana a semnat cu Los Andes, în a doua divizie argentiniană. Aici a jucat în 21 de meciuri şi înscris un gol.

Noul jucător al Universităţii a ajuns în România în pauza de iarnă a sezonului trecut, fiind transferat de Politehnica Iaşi. Pentru formaţia moldavă, Lucas Chacana a reuşit să înscrie un gol şi să ofere un assist în cele 16 partide de campionat în care a evoluat sezonul trecut. El a marcat în victoria reuşită de alb-albaştri cu 2-0 în faţa Chindiei Târgovişte. În actuala stagiune, Lucas a bifat şase prezenţe în Liga 1 şi în Cupa României.

„Sunt foarte fericit pentru că am ajuns la acest club foarte mare, unul dintre cele mai vechi din România. Vin aici să ofer tot ce am mai bun şi să ajut echipa să îşi atingă obiectivele”, a declarat Lucas Chacana pentru fcucluj.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.