Echipa de baschet masculin U BT Cluj a fost învinsă miercuri, în semifinalele turneului preliminar Basketball Champions League, de la Botevgrad, de formaţia bosniacă Igokea, cu scorul de 82-75 (38-31). Astfel, a ratat finala pentru calificarea în grupele competiţiei, dar şi parcursul mai departe, în FIBA Europe Cup, pentru care nu a optat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima semifinală a zilei din grupa C, Sporting CP a învins Fribourg Olympic, scor 84-78, iar în cea de-a doua, U Banca Transilvania Cluj – Igokea, scor 75-82.

Astfel, în finala grupei C, pentru un loc în grupele principale ale Basketball Champions League, se vor duela Sporting CP şi Igokea, în 25 septembrie.

Cele patru turnee de calificare, cu 16 echipe angrenate, au început marţi la Nicosia (Cipru) – grupele A şi B, respectiv la Botevgrad (Bulgaria), grupele C şi D.

Potrivit reglementărilor FIBA Europe, toate partidele se joacă fără spectatori.

Din fiecare grupă preliminară se va califica în grupele principale ale BCL doar câştigătoarea.

U Banca Transilvania Cluj a fost singura reprezentantă a României în Basketball Champions League. FIBA Europe a permis echipelor din BCL să opteze anterior debutului competiţiei pentru continuarea în Eurocup, dacă vor fi eliminate, însă U BT Cluj a declinat, astfel că şi-a încheiat parcursul continental după un singur meci.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.