Clubul Trabzonspor a primit o sancţiune de şase meciuri cu porţile închise, după ce în luna martie au izbucnit violenţe pe terenul de joc la o partidă cu Fenerbahçe, a anunţat miercuri Federaţia Turcă de Fotbal (TFF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de Disciplină a TFF a mai dictat suspendări de un meci şi amenzi de câteva sute de euro pentru doi jucători de la Fenerbahçe, fundaşul olandez Jayden Oosterwolde şi portarul Irfan Can Egribayat.

Jucătorul olandez a fost filmat în timp ce lovea cu piciorul un suporter al lui Trabzonspor care intrase pe teren.

Pe lângă sancţiunea constând în meciurile cu porţile închise, gruparea Trabzonspor a fost amendată cu o sumă totală de aproximativ 90.000 de euro.

Jucătorul nigerian al echipei Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel, care a lovit un fan cu pumnul în faţă, a fost convocat să se prezinte în faţa Comisiei de Disciplină a TFF, dar nu a fost pedepsit deoarece "nu au fost îndeplinite condiţiile pentru o încălcare a regulilor disciplinare", a precizat forul.

La 17 martie, mai mulţi fani ai Trabzonspor au invadat terenul la fluierul final al unui meci din prima divizie pierdut de echipa lor, în timp ce jucătorii de la Fenerbahçe se bucurau de victorie.

Violenţele care au urmat au provocat reacţii puternice în Turcia, venind la trei luni după un atac violent asupra unui arbitru comis de un oficial de club la finalul unui meci din Süper Lig.

Gianni Infantino, şeful FIFA, a condamnat violenţele ca fiind "inacceptabile".

Treisprezece suporteri ai echipei Trabzonspor au fost arestaţi în urma incidentelor. Cinci au fost plasaţi în arest preventiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.