Triatlonistul Felix-Pierre Duchampt, cetăţean român din luna martie, a primit aprobarea CIO pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Felix-Pierre Duchampt, legitimate la CS Politehnica Cluj-Napoca, a devenit cetăţean român în 9 martie 2020 şi se află în momentul de faţă în poziţie calificabilă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

El a participat ultima dată în competiţii sub culorile Franţei în 2018, în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Miyazaki, din 10 noiembrie 2018, iar fără derogarea obţinută de la CIO nu putea fi cooptat în Team Romania înainte de 10 noiembrie 2021, a explicat COSR.

”Derogarea vine în urma solicitării Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar aprobarea a fost decisă de Comitetul Executiv al CIO, care a acordat scutirea de la Regula 41 din Charta Olimpica, potrivit căreia un sportiv poate reprezenta o ţară la Jocurile Olimpice dupa o perioadă de aşteptare de trei ani de la ultima participare sub culorile altei ţări. Felix Duchampt a fost primit cu braţele deschise în familia olimpică a României”, a mai transmis COSR.

La câteva zile după ce obţinea cetăţenia română, sportivul, împreuna cu Ovidiu Burghelea, secretarul general al Federaţiei Romane de Triatlon, s-au întâlnit la Casa Olimpică din Bucureşti cu Mihai Covaliu, preşedintele COSR şi George Boroi, secretarul general al COSR. La acea vreme, triatlonistul spunea că îşi doreşte să reprezinte ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar nu a ascuns ”că visul lui cel mare este de a concura pentru România în faţa părinţilor, a familiei, a prietenilor, la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, oraşul său natal”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.