Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, a declarat că i se pare nemilos să piardă meciul cu Franţa printr-un gol marcat în minutul 90 şi după ce formaţia lui a condus cu 2-0 la pauză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prima noastră reriză a fost cu adevărat extraordinară. Am fost atât de încrezători şi am jucat atât de uşor. În a doua repriză, am fost puţin prea emotivi, poate ne gândeam puţin prea mult la finală, la calificare. Nu am făcut ceea ce trebuia să facem. Am lăsat Franţa să revină şi a avut energia să înscrie un ultim gol. Dar mi se pare foarte nemilos să pierzi acest meci aşa, în minutul 90, având în vedere prima repriză pe care am făcut-o, una de foarte înaltă calitate. Este foarte greu. Cu toate acestea, trebuie să aplaudăm efortul jucătorilor în prima repriză. Şi este un moment bun pentru noi, acum, să ne arătăm rezilienţa în meciul pentru locul trei împotriva Italiei. În 13 luni, va avea loc Cupa Mondială şi fiecare meci trebuie să fie o ocazie pentru a ne arăta nivelul", a declarat Martinez, potrivit lequipe.fr.

Conform Le Soir, Martinez a refuzat să pună înfrângerea pe  lipsă de calitate, angajament sau efort a jucătorilor săi.

"În primul rând, trebuie să ne uităm la ceea ce a fost produs în prima repriză. A fost plină de lucruri bune, ar fi trebuit chiar să înscriem mai multe goluri. În a doua repriză, totul a devenit emoţionant. Nu ne-am putut descurca cu evenimentele, ne-am oprit din joc, ne gândeam prea repede la finală. Este o dezamăgire deoarece, în ciuda scenariului jocului, am reuşit să înscriem al treilea gol, înainte ca acesta să fie anulat până la urmă. Francezii erau periculoşi, erau eficienţi în faţa porţii şi asta a schimbat totul. Fiecare are partea sa de responsabilitate, dar această înfrângere nu poate fi explicată printr-o lipsă de calitate, angajament sau efort. În 2018, nu am reuşit să marcăm împotriva Franţei, în această seară am băgat de trei ori mingea în poartă. Este o responsabilitate globală să nu fi abordat această a doua repriză în acelaşi mod ca prima. Evoluăm la un nivel în care totul trebuie să fie perfect. Este o lecţie dificilă pentru noi, dar grupul trebuie să fie mai determinat în viitor după lecţiile oferite de această înfrângere. Recompensa va veni, trebuie să fii pregătit pentru încercările viitoare. Cupa Mondială vine repede, în treisprezece luni, iar următoarele săptămâni vor fi intense. Mai avem de jucat două meciuri importante de calificare, în noiembrie", a spus el.

Franţa a învins, joi, la Torino, cu scorul 3-2 (0-2), echipa Belgiei şi s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor.

Au marcat: Carrasco '37, Lukaku '41 / Benzema '62, Mbappe '69 (p), Hernadez '90.

Lukaku a marcat în minutul 87, dar golul a fost anulat cu ajutorul VAR pentru ofsaid. Şi penaltiul transformat de Mbappe a fost dictat după ce arbitrul german Daniel Siebert a revăzut reluarea fazei.

În prima semifinală, disputată, miercuri, la Milano, Spania a învins Italia, cu scorul de 2-1.

Finala mare a competiţiei, Spania - Franţa, este programată, duminică, de la ora 21.45, la Milano.

Tot duminică, de la ora 16.00, la Torino, se vor întâni Italia şi Belgia, în finala mică a competiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.