Naţionala de tineret nu şi-a dezamăgit fanii şi a obţinut o nouă calificare la Campionatul European anul acesta, a doua consecutivă, după o campanie în care s-a clasat pe locul 2 într-o grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta. În schimb, tricolorii pregătiţi de Mirel Rădoi nu au reuşit calificarea la CE, unde şi Bucureştiul găzduieşte meciuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naţionala de tineret nu şi-a dezamăgit fanii şi a obţinut o nouă calificare la Campionatul European, a doua consecutivă, după o campanie în care s-a clasat pe locul 2 într-o grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta.

Tricolorii U21 au încheiat preliminariile cu 20 de puncte, după ce a obţinut 6 vctorii şi 2 remize, pierzând doar două meciuri, ambele în deplasare, 0-1 în Danemarca şi în Ucraina. Punctajul obţinut a fost suficient pentru ca tricolorii să se numere între cele mai bune cinci locuri doi şi să îşi asigure prezenţa la EURO 2021.

În această campanie, România U21 a fost condusă în această campanie de doi selecţioneri: Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, fiecare obţinând câte 10 puncte în grupă.

Tinerii jucători au reuşit să marcheze 22 de goluri în cele 10 meciuri, cu unul mai mult chiar şi decât Danemarca, formaţie ce a câştigat grupa.

Şi apărarea tricoloră s-a descurcat mai bine decât cea daneză, doar 7 goluri primite spre deosebire de cele 9 încasate de danezi!

În preliminarii, cei doi selecţioneri au convocat în total 52 de jucători pentru cele 6 acţiuni ce au avut loc. Dintre aceştia, 13 nu au bifat niciun minut.

Andrei Raţiu este singurul dintre cei 52 de convocaţi care nu a evoluat deloc în România. Fundaşul a fost crescut de Vilarreal (Spania) şi transferat ulterior de ADO Den Haag (Ţările de Jos). Alt jucător crescut în străinătate e Alexandru Paşcanu, care a jucat însă pe perioada preliminariilor la CFR Cluj şi FC Voluntari, în România.

CEI 52 DE JUCĂTORI CONVOCAŢI ÎN PRELIMINARIILE EURO 2021

Portari: Marian Aioani (Chindia), Teodor Axinte, Ştefan Târnovanu (Poli Iaşi), Cosmin Dur-Bozoancă (U Cluj), George Micle (FC Argeş), Horaţiu Moldovan (UTA), Ionuţ Rus (Turris-Oltul), Andrei Vlad (FCSB);

Fundaşi: Andrei Raţiu (Villarreal – Den Haag), Andrei Chindriş, Denis Haruţ (FC Botoşani), Radu Boboc, Virgil Ghiţă (Viitorul), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Alexandru Paşcanu (CFR Cluj – FC Voluntari – Ponferradina), Constantin Dima (Astra), Radu Drăguşin (Juventus), Ricardo Grigore (Dinamo), Raul Opruţ (FC Hermannstadt), Mihai Velisar (Gaz Metan), Ştefan Vlădoiu (Universitatea Craiova);

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (Brighton – Den Haag – Dinamo Kiev), Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Marco Dulca, Alexandru Măţan (FC Viitorul), George Cîmpanu (FC Botoşani – Universitatea Craiova), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Alexandru Dobre (Wigan), Vlad Dragomir (Perugia), Denis Drăguş (Standard Liege – Crotone), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Cătălin Itu (CFR Cluj), Claudiu Petrila (CFR Cluj – Sepsi), Marius Marin (Pisa), George Merloi, Adrian Şut (Clinceni), Olimpiu Moruţan, Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Gabriel Simion (FCSB), Ion Gheorghe (FC Voluntari);

Atacanţi: Nicolae Carnat, Valentin Costache (CFR Cluj), Florinel Coman, Dennis Man (FCSB), George Ganea (Viitorul), Robert Moldoveanu, Mihai Neicuţescu (Dinamo), Adrian Petre (Esbjerg), Andrei Sîntean (Sepsi), Louis Munteanu (Fiorentina).

La Campionatul European, care va avea loc în Ungaria şi Slovenia, în 2021, România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Olanda şi Germania.

România va întâlni, la 24 martie 2021, reprezentativa Olandei, în primul meci al Grupei A a Campionatului European din 2021.

La 27 martie, tricolorii antrenaţi de Adrian Mutu vor întâlni Ungaria, iar la 30 martie, Germania. Toate meciurile vor avea loc la Budapesta.

În schimb, naţionala mare nu a reuşit să aducă marea bucurie românilor, adică prezenţa la Campionatul European, la care şi Bucureştiul găzduieşte meciuri.

România a fost învinsă, cu scorul de 2-1 (2-0), de Islanda, în semifinalele play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021.

Doar Maxim, din penalty, a reuşit să marcheze pentru naţionala lui Mirel Rădoi.

Pentru că nu s-a reuşit calificarea, naţionala lui Mirel Rădoi s-a axat pe Liga Naţiunilor, cu scopul de a asigura un loc în urna a doua pentru tragerea la sorţi în vederea Cupei Mondiale din 2022.

Astfel, România a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, apoi a reuşit un meci extraordinar în faţa Austriei, scor 3-2.

Dar apoi a venit şi “duşul rece” cu Norvegia, scor 0-4,  urmat de un altul, 0-1, cu Austria în retur.

Meciul cu Norvegia a fost anulat, astfel că România a încheiat campania cu Irlanda de Nord, scor 1-1.

Însă, prin jocul rezultatelor, obiectivul a fost îndeplinit, astfel că la tragerea la sorţi pentru CM-2022, România a fost în urna a doua.

Astfel, la tragerea la sorţi, România a ajuns în Grupa  J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

Programul Grupei J este următorul:

25 martie 2021

ora 21:45 – ROMÂNIA – Macedonia de Nord, Germania – Islanda, Liechtenstein – Armenia;

28 martie 2021

ora 19:00 – Armenia – Islanda;

ora 21:45 – ROMÂNIA – Germania, Macedonia de Nord – Liechtenstein;

31 martie 2021

ora 19:00 – Armenia – ROMÂNIA;

ora 21:45 – Germania – Macedonia de Nord, Liechtenstein – Islanda;

2 septembrie 2021

ora 21:45 – Islanda – ROMÂNIA, Liechtenstein – Germania, Macedonia de Nord – Armenia;

5 septembrie 2021

ora 19:00 – Islanda – Macedonia de Nord;

ora 21:45 – ROMÂNIA – Liechtenstein, Germania – Armenia;

8 septembrie 2021

ora 19:00 – Armenia – Liechtenstein;

ora 21:45 – Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania;

8 octombrie 2021

ora 21:45 – Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord;

11 octombrie 2021

ora 21:45 – ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania;

11 noiembrie 2021

ora 19:00 – Armenia – Macedonia de Nord;

ora 21:45 – ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein;

14 noiembrie 2021

ora 19:00 – Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.