Tehnicianul Marius Şumudică a declarat, luni seară, că plecarea de la Gaziantep a pornit de la o glumă înţeleasă greşit, subliniind că jucătorii l-au întrebat dacă rămâne la echipă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o declaraţie interpretată greşit, o glumă de-a mea neînţeleasă (n.r referitoare la faptul că va cere banii de la soţie să dea clubului). S-au tot amânat discuţiile pentru prelungirea contractului, eu eram în discuţii cu nişte echipe din Arabia Saudită, nu voiam să-i şantajez. Eu am 49 de ani, sunt un antrenor tânăr, pot face performanţă. Acum las echipa pe locul 4, la patru puncte de lider, pe loc de cupă europeană. Am vrut să rămân în Europa, nu vreau să plec în Arabia Saudită. Cele două discuţii le-am avut seara, înainte de ultimele două meciuri. Am acceptat discuţiile, iar la un moment dat mi s-a spus că sunt mari probleme cu banii. Mi s-a spus că putem continua, dar trebuie să fac un discount. Eu m-am ridicat, am spus că nu mai vreau să discut, că vreau să mă concentrez pe meci. Au venit zece conducători să stea de vorbă cu mine şi după discuţie, unul dintre ei a venit la mine în cameră şi mi-a spus că îmi vor face o mică mărire. Eu le-am spus că nu sunt de acord şi că vreau să-mi duc contractul la bun sfârşit. Ei au spus că vor să facem contractul în două ore, eu am spus că nu se poate aşa ceva. A urmat meciul cu Sivasspor, am fost dezavantajaţi, am simţit că vor să ne dea jos de sus. După meci, clubul deja dăduse un comunicat prin care anunţa că eu câştig nişte sume de bani, care erau ireale. Am spus că nu se pune problema aşa, m-am simţit trădat. A fost foarte scurtă distanţa de la extaz la agonie. Am spus adevărul după meci, am repetat gluma respectivă (n.r cu banii soţiei) şi am zis că la mine nu este problema de bani. Era vorba de respect, nu de bani. Eu, într-un spirit de glumă, am spus că voi cere nişte bani de la nevastă ca să dau clubului. Îmi cer scuze faţă de oraşul Gaziantep, faţă de başkan, a fost o glumă care a luat amploare", a declarat Şumudică.

El a spus că datorează mult clubului Gaziantep, care i-a oferit condiţii bune. "Mulţi antrenori şi-ar dori să vină aici, dar eu la momentul respectiv m-am simţit jignit. Mi-au spus că i-a deranjat gluma. Eu nu cer mila nimănui, pentru mine vorbesc rezultatele din teren. Eu sunt un tip conflictual, dar aşa mă motivez. Nu mi-am dat seama că gluma respectivă este nesărată. Oraşul s-a simţit ofensat şi acum parcă îi înţeleg. Încremeniţi dacă vă arăt mesajele de la jucători! 19 jucători mi-au scris, mi-au trimis inimioare, nu înţeleg de ce am plecat. Kevin Mirallas, care a jucat la Everton, mi-a scris. Mi-au spus că sunt cel mai bun antrenor cu care au lucrat. Am fost numit antrenorul anului în Turcia şi voiam să dau linişte echipei. Jucătorii mă întrebau dacă rămân. Mi-au spus că nu vor să mai lucreze cu mine din cauza unei glume. Las ceva în urma mea şi le doresc să realizeze mai mult decât au făcut cu Şumudică. Au spus că au cel mai bun antrenor, dar nu mai putem continua din cauza acelei declaraţii. Eu consider că puteam ajunge în cupele europene", a adăugat Marius Şumudică, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Clubul Gaziantep a anunţat, duminică, despărţirea de antrenorul Marius Şumudică.

"Ne-am despărţit de comun acord de tehnicianul Marius Şumudică, care a fost antrenor la Gaziantep FK de aproximativ un sezon şi jumătate. Le mulţumim domnului Şumudică şi întregii sale echipe pentru contribuţia pe care şi-au adus-o în perioada în care au fost în funcţie şi le urăm succes în carieră", se arată pe site-ul gaziantepfk.org.

Şumudică era antrenorul echipei din Gaziantep din vara anului 2019 şi mai avea contract până în mai. Formaţia ocupă locul 4 în clasament, cu 31 de puncte din 17 meciuri, la trei puncte de liderul Beşiktaş (16 jocuri).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.