Baschetbalistul Marc Gasol s-a alăturat, joi, fratelui său Pau, devenind şi el campion al NBA, cu echipa canadiană Toronto Raptors.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

 

Cei doi jucători născuţi la Barcelona au devenit astfel primii fraţi care câştigă campionatul nord-american de baschet. Pau Gasol a cucerit două titluri, în 2009 şi în 2010, când evolua la Los Angeles Lakers.

La 38 de ani, Pau Gasol a evoluat în sezonul recent încheiat la Milwaukee Bucks.

Marc Gasol, în vârstă de 34 de ani, este la Toronto numai din februarie 2019, după anterior şi-a petrecut toată cariera în NBA la Memphis Grizzlies. El a mai jucat la Barcelona şi la Girona, înainte de a pleca în SUA.

În total, 124 de fraţi au jucat în NBA, dar performanţa celor doi spanioli este unică.

"Să câştigi un titlu NBA este foarte dificil, dar foarte frumos în acelaşi timp. În sfârşit, îl ai pe al tău, Marc! Treabă bună, frumos efort şi triumf istoric", a fost mesajul lui Pau adresat fratelui său.

Marc Gasol a marcat numai trei puncte în meciul şase al finalei şi a ratat cinci aruncări, însă aportul său defensiv, cu nouă recuperări, a fost foarte important. 

Echipa Toronto Raptors a câştigat, joi, primul titlu din istorie în campionatul nord-american de baschet, NBA, după ce a dispus în finală de Golden State Warriors, cu scorul general de 4-2.

Canadienii au câştigat, joi, în deplasare, cu scorul de 114-110, meciul al şaselea al finalei.

Fondată în urmă cu 25 de ani, Toronto Raptors este astăzi singura formaţie canadiană din NBA şi trofeul Larry O'Brien, care îi răsplăteşte pe campioni, părăseşte în premieră SUA.

Golden State Warriors era campioana ultimelor două ediţii (trei titluri în ultimii cinci ani).

La Toronto, lumea a ieşit pe străzi, într-o sărbătoare neimaiîntâlnită din 1993, când echipa de baseball Toronto Blue Jays câştiga World Series.

 

 

 

 

 

Milwaukee Bucks
<

 



viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.