Gimnasta americană Sunisa Lee a câştigat, joi, medalia de aur în finala la individual-compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lee a acumulat 57.433 puncte, cu care a obţinut titlul olimpic, iar pe podium au mai urcat Rebeca Andrade (57.298, Brazilia) şi Angelina Melnikova (57.199, Rusia).

Favorita finalei şi campioana olimpică din 2016, Simone Biles, s-a retras de pe lista de start, invocând probleme legate de sănătatea mintală, iar USA Gymnastics a anunţat că va fi evaluată înaintea unei decizii privind participarea sa în cele patru finale pe aparate. Biles a asistat la concursul de joi din tribună.

Medalia de argint câştigată de Andrade este prima olimpică pentru gimnastica feminină braziliană.

Proba similară masculină a fost câştigată, miercuri, de japonezul Daiki Hashimoto. Competiţia de gimnastică la JO de la Tokyo va continua, între 1-3 august, cu finalele pe aparate.

Marian Drăgulescu a ratat prezenţa în finală la sărituri, iar Larisa Iordache este calificată în finală la bârnă, singurele probe în care cei doi au luat startul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.