Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek a declarat că va dona 50.000 de dolari din premiul său în cinstea Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, după ce s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale BNP Paribas Open de la Indian Wells.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aş spune că în sport, pentru mine, a fost întotdeauna important să folosesc acest tip de ajutor, deoarece am crezut întotdeauna că în rezistenţa mea psihică există o forţă pe care o pot folosi pe teren şi mă pot, astfel, dezvolta şi în acest mod. Dar ştiu, de asemenea, că toată lumea are căi diferite şi este minunat că ne putem alege calea, pentru că există oameni care nu au nevoie de psihologi", a spus ea, potrivit CNN.

Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale este sărbătorită în 10 octombrie, mulţi sportivi şi numeroase organizaţii lansând campanii de sensibilizare. Presiunea psihică la care sunt supuşi sportivii în mod regulat a fost în centrul atenţiei şi mai mult în acest an, în care vedete ca Naomi Osaka şi Simone Biles, au dezvăluit problemele prin care au trebuit să treacă atunci când concurează la nivel de elită.

Duminică, s-a împlinit un an de când Swiatek a câştigat primul ei - şi singurul în prezent - grand slam, la French Open. După ce a câştigat la Roland Garros, jucătoarea de 20 de ani a dezvăluit că folosirea unui psiholog sportiv a ajutat-o foarte mult. Performanţa înregistrată la Paris s-a datorat, potrivit sportivei, şi psihologului sportiv Daria Abramowicz.

Swiatek spune că donaţia sa caritabilă din această săptămână a fost inspirată de Venus Williams, care a lucrat împreună cu WTA pentru a înfiinţa un program de două milioane de dolari, care să ofere publicului terapie gratuită.

"Este bine să rămâi cu mintea deschisă. Dacă ai nevoie de acest tip de ajutor, atunci merită. Dacă îţi este la îndemână şi dacă eşti cu mintea deschisă, cred că te ajută foarte mult", a adăugat Swiatek.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.