Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va candida pentru un al treilea mandat la şefia LPF, la alegerile care au fost programate în 24 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă anunţ că am luat hotărârea ca şi noi să punem alegerile pe 24 mai. A făcut alegeri anticipate şi federaţia şi să înceapă un campionat cu noi preşedinţi în acelaşi timp. Candidez, da. (n.r. - dacă mai sunt candidaţi) Deocamdată abia am anunţat când se fac alegerile, mai e o lună. Eu sunt mulţumit de mandatele mele, pentru că am adus foarte mulţi bani la ligă, nu s-a diminuat cu nimic în pandemie. În jurul nostru, s-au redus banii de la televiziuni, la noi s-au dat aceiaşi bani. Acum, sunt în negocieri cu societatea care deţine drepturile să mai mărim puţin şi niciodată să nu se diminueze această sumă de bani", a spus Iorgulescu.

El a afirmat că este într-o relaţie bună cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi nu a dorit să comenteze prea mult pe marginea lipsei de candidaţi la alegerile de la şefia federaţiei.

"Nu el a făcut statutul, a fost făcut dinainte şi nu a fost schimbat. (n.r. - dacă nu trebuia schimbat) Nu pot să mă pronunţ, ca să nu intru într-un conflict, că sunt într-o relaţie bună cu Burleanu şi nu vreau să o stric. Nu e de o perioadă lungă, dar suntem într-o relaţie bună, zic eu. (n.r. - cum s-a împăcat) Printr-o discuţie personală cu dânsul am ajuns la un consens să ne respectăm unii cu alţii şi să nu facem... E în detrimentul fotbalului dacă noi suntem într-un conflict permanent", a adăugat Iorgulescu.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a precizat că nimeni nu e îngrădit să participe la alegerile de la ligă, iar un candidat trebuie să aibă studii superioare cu licenţă, să nu fi avut condamnări privative de libertate şi să fie propus de un club participant în competiţie. Candidaturile se pot depune până cu 15 zile înaintea Adunării Generale.

Iorgulescu a vorbit despre situaţia cluburilor Gaz Metan şi Academica Clinceni, confruntate cu mari probleme financiare, precizând că LPF a împrumutat gruparea din Mediaş pentru a termina campionatul.

"Nu vă ascund, cum am ajutat în timp Târgu Mureş, Petrolul, i-am ajutat pe Mediaş ca să poată să-şi ducă la sfârşit campionatul, să nu avem discuţii pe marginea drepturilor TV să fie diminuate şi să afecteze toate celelalte cluburi. Le-am dat împrumut să-şi plătească cheltuielile pentru fiecare etapă. Se mai recuperează în momentul în care ei revin în Liga I şi rămân cu o datorie la noi. Nu e o sumă foarte mare, e în jur de 50-60.000 de euro", a declarat el.

Ştefan a afirmat că LPF îşi va recupera banii împrumutaţi din cedarea drepturilor de televizare pentru Liga a II-a.

"Interesul nostru este ca ei să supravieţuiească. Chiar dacă folosesc procedurile legale prevăzute în România, cum ar fi insolvenţa şi alte chestiuni de genul acesta, să analizeze o asociere. S-au acoperit cheltuielile care ţin de deplasare şi s-au cesionat drepturile de televizare care ţin de participarea în Liga I şi în Liga a II-a. Dacă vor continua în liga a doua, FRF având contract de drepturi TV încheiat cu EAD-ul, se va regla acest împrumut. Acest împrumut nu poate fi denumit păgubos, pentru că, dacă competiţia s-ar fi încheiat cu un număr mai mic de meciuri, cu siguranţă că prejudiciul suferit de toate celelalte cluburi din Liga I ar fi fost mult mai mare decât ceea ce înseamnă acest împrumut", a spus secretarul general al LPF.

De asemenea, a fost prezentată situaţia implementării asistenţei video pentru arbitraj, VAR, care va fi activ de la prima etapă a sezonului viitor.

"Deocamdată nu am vorbit de supercupă, dar e o posibilitate ca să fim gata şi la supercupă", a precizat Iorgulescu.

În cadrul Adunării Generale au fost situaţia financiară a LPF, au fost actualizată politicile contabile şi a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2022.

Gino Iorgulescu este preşedintele LPF din 14 noiembrie 2013. El a fost ales în această funcţie în 23 octombrie 2017, acest al doilea mandat fiind pe cinci ani, faţă de patru, primul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.