Comisia de Apel a FIFA a confirmat vineri interdicţia de trei ani impusă lui Luis Rubiales, respingând apelul fostului şef al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rubiales a primit o interdicţie pe trei ani din toate activităţile legate de fotbal, la 30 octombrie, după ce a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso, se pare fără consimţământ, după finala Cupei Mondiale feminine, câştigată în august de Spania în faţa Angliei.

FIFA a precizat că a ajuns la o decizie după ce a organizat o audiere. Cu toate acestea, decizia poate fi încă atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

FIFA a adăugat că Rubiales a fost notificat cu privire la această decizie.

Oficialul în vârstă de 46 de ani a demisionat în septembrie, afirmând că poziţia sa la RFEF a devenit nesustenabilă. Iniţial, el promisese că nu va demisiona, în ciuda presiunilor exercitate de jucătoare, politicieni şi grupuri de apărare a drepturilor femeilor.

Un judecător al Înaltei Curţi spaniole a propus joi ca Rubiales să fie judecat pentru sărutul respectiv, afirmând că ancheta a arătat că sărutul "nu a fost consimţit şi a fost o iniţiativă unilaterală şi surprinzătoare".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.