Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, locul 22 WTA, câştigătoare a ultimei ediţiii a US Open, este aproape de a-l înclude în echipa ei pe argentinianul Carlos Rodriguez, cel care a pregătit-o pe Justine Henin, informează presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La scurt timp după ce a câştigat US Open, luna trecută, sportiva de 18 ani s-a despărţit de antrenorul care a îndrumat-o către primul titlu major din carieră, Andrew Richardson.

La turneul de la Indian Wells, la care a fost eliminată de numărul 100 mondial Aliaksandra Sasnovici, în turul al doilea, în care a fost acceptată direct, Răducanu a lucrat cu Jeremy Bates, antrenor în cadrul Federaţiei Briatnice de Tenis.

Potrivit publicaţiei The Telegraph, citată de dailymail.co.uk, antrenorul argentinian Carlos Rodriguez este principalul candidat pentru a deveni noul antrenor al Emmei Răducanu, dintre tehnicienii avuţi în vedere de familia şi de reprezentanţii ei.

Rodriguez a antrenat-o pe Justine Henin timp de 15 ani, între 1995 şi 2011. Vedeta belgiană, fost numărul 1 mondial, l-a descris pe Rodriguez ca al doilea ei tată, în timpul carierei sale.

Henin a câştigat şapte titluri de Grand Slam, sub îndrumarea argentinianului, tdin care patru titluri la Rolland Garros, două la US Open şi unul la Australian Open. Justine Henin nu a câştigat niciodată turenul de la Wimbledon în timpul carierei sale.

Antrenor din 1994, Rodriguez, 57 de ani, a mai îndrumat jucătoare ca belgianca Dominique Monami, chinezoaica Na Li, fostă numărul 2 mondial şi dublă campioană de grand slam, Daniela Hantuchova din Slovacia, chinezoaica Shuai Peng şi americanca Amanda Anismiova. 

Din 2011, el s-a ocupat de dezvoltarea academiei Potter’s Wheel International Tennis Center din Beijing, cea mai importantă din China, şi au fost puţine momentele în care a antrenat jucătoare în circuit, până în perioada 2018-200, când a lucrat cu Peng şi Anisimova.

Înainte de a juca la Indian Wells, Răducanu afirma că nu se grăbeşte să-şi angajeze un nou antrenor.

"Până la urmă, eşti pe cont propriu şi trebuie să fii propriul tău antrenor pe teren, aşa că mă simt destul de confortabil. Voi aştepta şi voi încerca să găsesc persoana potrivită. Nu o să mă grăbesc deloc. Caut doar lucruri generale la un antrenor, cineva cu care să te înţelegi bine şi care te poate împinge înainte", a precizat sportiva cu mamă chinezoaică şi tată român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.