Echipa de handbal masculin CSM Focşani a fost exclusă de la al doilea turneu al Ligii Naţionale, de la Sfântu Gheorghe, având mai multe cazuri de jucători depistaţi pozitiv la Covid-19. Meciul cu HCDS Constanţa, reprogramat din acest motiv pentru marţi a fost anulat, iar CSM Focşani l-a pierdut cu 0-10, la fel ca următoarele patru partide din cadrul turneului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un jucător de la CSM Focşani acuza simptome încă de duminică seară, iar restul echipei a fost testată în regim de urgenţă. De aceea a fost amânat meciul de luni, pentru marţi, cu HCDS Constanţa. Rezultatele au relevat mai mult de trei cazuri pozitive, astfel că s-a decis excluderea echipei CSM Focşani de la turneu, precum şi pierderea meciurilor rămase de jucat cu 0-10, conform Comisiei de Disciplină a FRH.

Echipa a primit şi două amenzi de câte 20.000 de lei, pentru ”nerespectarea obligaţiei de informare imediată a FRH asupra unui caz suspect sau/şi pozitiv la Covid-19, pe perioada desfăşurării antrenamentelor pe plan local.”, respectiv pentru că a înregistrat ”trei sau mai multe cazuri de COVID-19 pe durata turneului”.

Alte două echipe masculine, CSM Bacău şi Magnum Botoşani, sunt afectate de cazuri de Covid-19 şi nici nu s-au prezentat la turneu.

De asemenea, la feminin, antrenorul Gheorghe Tadici (HC Zalău) a fost testat pozitiv, iar în plus şi opt jucătoare din echipă se află în aceeaşi situaţie.

Primul turneu feminin al Ligii Naţionale este programat din 14 octombrie, la Ploieşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.