Schioarea Ania Caill, sportivă legitimată la clubul CSM Corona Braşov, a declarat pentru News.ro că începutul anul 2020, unul marcat de pandemie la nivel mondial, a fost cel mai bun an din cariera ei de până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a câştigat în luna februarie, la Pila, în Italia, locul 2 în Cupa Europei, devenind astfel cea mai importantă schioare a României, rezultatul Aniei fiind cel mai bun din ultimii 30 de ani. Chiar dacă 2020 a început bine pentru ea, a fost urmat şi de cea mai mare durere trăită până acum în viaţa ei.

"A fost un an cu multe emoţii, unele mai bune altele mai puţin bune. Din punct de vedere sportiv am trăit cele mai mari emoţii din cariera mea cu rezultatele obţinute la Cupa Europei. Nu o să uit niciodată ce sentiment am avut când am urcat pe podium la Cupa Europei în februarie. Din păcate, după ce începutul anului mi-a adus bucurie, la câteva luni după, am pierdut-o pe bunica, pe care am iubit-o enorm şi care îmi urmărea mereu cariera şi era mereu interesată de ce făceam, ce simţeam, îmi era mereu foarte aproape. Bunica a fost omul care zi de zi de ruga pentru mine, astfel că, de acum înainte, la start, mereu o să am un gând pentru ea”.

Ania Cail ar defini anul 2020 ca pe un "ROLLER COASTER”. "Cred că acesta ar fi cuvântul potrivit pentru cum a fost anul acesta pentru mine. A fost un an cu un mix de emoţii. Am trăit atât un sentiment de mare fericire, cel mai mare din cariera de până acum, dar apoi a venit şi un alt sentiment care a adus cea ma intensă tristeţe pe care am simţit-o până acum”.

Când vine vorba de planuri de viitor, sportiva Coronei, antrenată de fostul schior Ioan Valeriu Achiriloaie, vrea să vadă că munca şi sacrificiile făcute în acest an, în care a fost nevoită să stea departe de casă în cantonamente lungi, se va regăsi în rezultatele pe care şi le doreşte.

"În plan sportiv aş vrea să trăiesc zile în care totul va ieşi cum îmi doresc şi atunci va aduce la un rezultat bun. Vreau să văd toată munca depusă, într-un rezultat pe măsură. În primăvară, imediat ce a început pandemia, am închiriat un apartament în Slovenia, acolo unde lucrurile stăteau mai bine, astfel că mi-am putut face pregătirea mai bine decât în altă parte sau în ţară. Acum, din păcate, iar vom sta câteva luni departe de ţară. Vom rămâne în Austria de sărbători, tocmai pentru că e prea complicat să facem un dus-întors în România. Din acest motiv, nu vom putea să fim alături familiei pe final de an şi ne e tare dor. Însă, aşa cum am mai spus, facem zi de zi antrenamente tocmai pentru a obţine un rezultat bun la competiţiile care vor urma şi care sperăm să se poată desfăşura în condiţii bune. Ne dorim foarte tare ca situaţia cu Covidul să se linistească şi să putem să ne reluăm vieţile cât de cât normal. Să ne ne putem vedea familia mai uşor fără să fie restricţii de călătorie şi să putem să participăm la cât mai multe concursuri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.