Cea mai bună patinatoare de viteză a României, Mihaela Hogaş, sportivă a CSM Corona Braşov a declarat pentru News.ro, că anul 2020 a început excelent pentru ea, dar că, odată cu pandemia, a fost nevoită să facă peste 150 de antrenamente în casă şi să găsească mijloace de a se motiva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începutul anului 2020 a fost un real succes, câştigand titluri de campioană nationala, participând la Campionatul European şi câştigând locurile 1 şi 2 in Cupele Mondiale de U23. Am simţit că o să fie un an competiţional foarte bun, având o pregătire bună. În primăvară însă, a intervenit carantina şi a trebuit să fac cel putin 150 de antrenamente în casă. Restricţiile de după nu ne-au oprit să ne pregătim şi am dus la capăt toate antrenamentele făcute de antrenor. Pentru a rămâne concentrată şi motivată am continuat să urmăresc competiţii sportive din trecut, pentru a observa atitudini, greşeli, tehnici şi pentru a simti spiritul de competiţie care îmi ofera putere. Finalul de an mi-a adus şi mai multe dificultăţi, din păcate, a trebuit să îmi transform bucătăria în sală de forţă şi să mă antrenez destul de mult timp în casă”, a spus sportiva Braşovului.

Mihaela Hogaş face sărbătorile în Germania, la Inzell, acolo unde sportivii Coronei se află în plin cantonament de pregătire a sezonului. „Acum sunt în Germania, pe gheaţa de la Inzell şi mă simt încrezătoare că sutele de ore petrecute la antrenamentele în casă şi miile de ore petrecute la antrenamentele afară îmi vor aduce rezultatele sperate. Îmi place să cred că am o putere emoţionala mare şi am încercat să nu mă las afectata de ce se întâmplă. Acest an a fost despre familie. Mi-am petrecut timpul cu familia mea si m-am bucurat că am putut să fim impreună atât de mult timp. Am respectat regulile impuse de autorităţi şi m-am concentrat foarte mult pe sanatatea psihică”.

Ea a mai spus că anul 2020 a fost o provocare pentru toată lumea şi că acest an poate fi definit, din punctul ei de vedere, cu un singur cuvânt: răbdare. „Cuvântul care defineşte cel mai bine acest an este RĂBDARE. A trebuit să avem răbdare că totul o să fie bine şi că este doar o perioadă dificilă prin care trebuie să trecem. E adevărat că nouă sportivilor ne este greu să ne antrenăm şi să nu avem un obiectiv exact. Competiţiile s-au anulat şi perioadele grele au început să apară. Este dificil să nu ştii ce se va întâmpla şi să aştepti veştile bune. Cred că rabdarea unui om vine cu timpul, de data aceasta am fost fortaţi să o avem sau să o dezvoltăm. Eu sunt foarte optimistă şi am învăţat foarte multe în acest an. Anul 2020 a fost o provocare pentru întreaga lume. A fost anul în care ne-am depăşit limitele şi am înteles ce este important cu adevarăt în viaţă”.

Mihaela Hogaş spune că anul 2021 este cel mai important din cariera ei pentru că e anul în care va munci pentru visul ei, şi anume Olimpiada de la Beijing. "În primul rând îmi doresc sa revină totul la normal. Anul 2021 va fi cel mai important an din cariera mea, fiind sezonul de calificare la Olimpiadă. Îmi doresc să fiu sănătoasă şi aptă să pot să muncesc pentru visul meu, Olimpiada de la Beijing din 2022. Îmi doresc să am susţinere să ajung la cea mai mare competitie la nivel mondial. Competiţia este foarte grea şi trebuie să concurez cu ţări precum Rusia, Olanda, China, care au buget şi baze de pregătire. Cu toate acestea, eu sunt foarte determinată şi cu cât se apropie anul 2021 cu atât simt mai mult puterea interioară şi mă simt pregătita să fac tot ce îmi stă în putere să reprezint Braşovul şi România cu succes, alături de echipă şi antrenorul meu, Bogdan Stănescu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.