Tenismenul german Alexander Zverev, locul 4 ATP, este al patrulea jucător calificat la Turneul Campionilor de la Torino. El a obţinut calificarea după accederea în 16-imile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceilalţi trei jucători care şi-au obţinut deja locul la finala sezonului sunt liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, rusul Danil Medvedev, locul 2 ATP, şi grecul Stefanos Tsitsipas, locul 3 ATP.

"Am făcut cel mai bun sezon al carierei şi sunt foarte fericit că m-am calificat", a declarat Zverev, care va participa pentru a cincea oară consecutiv la Turneul Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o în 2018.

Germanul a obţinut patru titluri în acest sezon, ridicând la 17 numărul de trofee din carieră. El s-a impus la Acapulco, la Masters-urile 1.000 de la Madrid şi Cincinnati şi la turneul olimpic de la Tokyo.

De asemenea, Zverev a ajuns de două ori în semifinalele unui Grand Slam, în 2021, la Roland Garros şi la US Open.

Rusul Andrei Rublev, locul 5 ATP, şi ialianul Matteo Berrettini, locul 7 ATP, sunt foarte aproape de a-şi obţine şi ei biletele pentru finala sezonului.

Turneul Campionilor, care reuneşte cei mai buni opt jucători şi cele mai bune opt echipe de dublu într-un sezon, se dispută între 14 şi 21 noiembrie. Torino , cu cea mai mare sală din Italia, Pala Alpitour, va găzdui pentru prima dată această competiţie, care s-a desfăşurat în ultimii 12 ani la Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.