Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, imobilele în care funcţionează Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" şi Teatrul Foarte Mic, ambele încadrate în clasa I de risc seismic. Joi, Consiliul General al Capitalei trebuie să voteze transmiterea celor două imobile în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, pe perioada de derulare a reparaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consilierii generali ai Capitalei au pe ordinea de zi a următoarei şedinţe două proiecte de hotărâre care prevăd preluarea în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a clădirii cunoscute sub denumirea Teatrul Foarte Mic, de pe Bulevardul Carol I, şi a imobilului în care funcţionează Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" de pe Bulevardul Schitu Măgureanu. 
 
Cele două clădiri au fost încadrate în urmă cu mai mulţi ani în clasa I de risc seismic, ceea ce înseamnă, conform expertizelor, că în situaţia unui cutremur puternic există risc ridicat de prăbuşire. 
 
Pentru clădirea Teatrului Foarte Mic, care are 118 metri pătraţi, şi este evaluată la peste 4,6 milioane lei, expertiza a fost realizată în anul 2019. Imobilul Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra" a fost expertizat în anul 2014. Clădirea construită în 1926 are o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi. În ambele cazuri, expertizele tehnice au arătat necesitatea unor "intervenţii urgente".
 
Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti este programată joi, 2 iunie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.