Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că va fi readaptat protocolul de testare pentru coronavirus, astfel încât testele se vor face în căminele de bătrâni, pentru personalul din aceste cămine, femei însărcinate care ies din izolare, bolnavi oncologici şi chiar personal medical care nu prezintă simptome.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se lucrează în acest moment la INSP la reaşezarea, readaptarea acestui protocol de testare, solicitarea mea a fost, dincolo de ce avem în acest moment, cămine de bătrâni, personal care îngrijeşte, cei care vin din anumite zone unde sunt focare, femeile însărcinate care ies din izolare, bolnavii oncologici care se pregătesc de transplant, cei dializaţi, cei care sunt contacţi ai unor persoane, să intre personalul medical care nu prezintă niciun simptom, nu are niciun contact, dar să fie testaţi şi retestaţi cam la 7-14 zile, pentru a putea asana şi focarele care există în acest moment în spitale, dar în acelaşi timp pentru a menţine spitalele curate”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, vineri seara.

Întrebat unde mai sunt acum focare, Nelu Tătaru a spus că şa Galaţi, la fabrica Arctic din Găeşti şi la o fabrică de îngheţată din Sebeş.

”Cei din aceste cămine de bătrâni, cei care îngrijesc, personal medical din diferite spitale, un focar de transmitere comunitară îl avem acum în Galaţi, unde avem două localităţi, sunt 8.000-9.000 de oameni care sunt carantinaţi. Şi cele două cazuri sugestive, Arctic Găeşti şi la Sebeş, fabrica de îngheţată. E sub control situaţia, sunt anchete epidemiologice, sunt comunităţi care pot fi identificate, care pot fi anchetate epidemiologic şi atunci putem şi stăpâni focarele”, a mai spus ministru.

Nelu Tătaru spune că s-a îmbunătăţit situaţia în spitale, dar că a intervenit şi ”o oarecare relaxare”.

”S-a mai îmbunătăţit, dar odată cu îmbunătăţirea situaţiei ca şi echipamente de protecţie a intervenit şi o oarecare relaxare şi atunci precauţiile nu mai sunt aşa atent respectate şi atunci avem şi aceste accidente, ca să spun aşa”, a mai declarat Tătaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.