Aproximativ 100 de instructori auto şi elevi ai unor şcoli de şoferi din Târnăveni au participat, joi dimineaţa, la un protest prin care şi-au arătat nemulţumirea faţă de eliminarea municipiului dintre localităţile în care se susţine proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii, atât instructori auto, cât şi cursanţi ai şcolilor de şoferi din Târnăveni, s-au adunat în faţa Primăriei şi au cerut să se revină asupra deciziei prin care proba practică pentru obţinerea permisului de conducere nu mai poate fi susţinută în municipiu. Instructorii auto au venit cu maşinile pe care se desfăşoară cursurile de şoferi şi s-au deplasat prin zona centrală a oraşului, claxonând în semn de protest.

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că susţine protestul reprezentanţilor şcolilor de şoferi şi va face demersuri pentru ca situaţia să se rezolve favorabil.

„Aducem în atenţia opiniei publice faptul că Primăria şi Consiliul Local al municipiului Târnăveni sunt preocupate în permanenţă de asigurarea unor condiţii de siguranţă şi confort în trafic pentru toţi conducătorii auto, sens în care, în urmă cu numai câteva zile s-au pus în funcţiune patru noi semafoare în zona centrală a municipiului, numărul total al acestora fiind de cinci pe raza oraşului. Această ultimă investiţie le completează pe cele anterioare realizate în infrastructura rutieră a municipiului Târnăveni, fapt care ne determină să afirmăm că oraşul nostru oferă toate condiţiile pentru desfăşurarea în bune condiţii a probei practice la examenul de obţinere a permisului auto”, arată primarul.

Protestul instructorilor auto şi cursanţilor şcolilor de şoferi vine după ce Prefectura Mureş a decis să excludă municipiul Târnăveni din lista localităţile în care se susţine proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Prefectul judeţului Mureş, Lucian Gora, susţine că Târnăveniul nu îndeplineşte condiţiile pentru susţinerea probei practice, precizând în schimb că a cerut Ministerului Afacerilor Interne ca în judeţ să existe trei oraşe în care să se susţină această probă: Târgu Mureş, Sighişoara şi Reghin.

Până în prezent, proba practică pentru obţinerea permisului de conducere se putea susţine şi în Târnăveni, alături de alte localităţi din judeţul Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.