Fostul primar general interimar al Capitalei Răzvan Sava o acuză pe Gabriela Firea că şi-a schimbat de trei ori declaraţiile legate de stadiul lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului, el spunând că "bucureştenii au dreptul să ştie care este explicaţia acestor declaraţii confuze" şi că actualul edil al Capitalei ar trebui "să înceteze cu minciuna".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deşi nu a trecut nici o lună calendaristică din mandatul său de primar general, doamna Gabriela Firea îşi dă adevărata măsură a competenţei şi a seriozităţii schimbându-şi de «doar» trei ori declaraţiile privind evoluţia lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului. După ce în data de 10 iunie, în urma unei vizite pe şantier, declara că stadiul proiectului este de 60% şi că va fi terminat până de Crăciun, peste nici 13 zile revine anunţând un stadiu de 63% cu finalizare în martie 2017. Lipsa de profesionalism şi de seriozitate a atins cote maxime în urmă cu două zile, când doamna Firea a anunţat că pasajul este realizat în proporţie de 53% şi are ca nou termen de încheiere luna decembrie a anului 2018", arată Răzvan Sava, actual consilier la Sectorul 4 al Capitalei. 

El spune că "bucureştenii au dreptul să ştie care este explicaţia acestor declaraţii confuze". 

"Vă reamintesc că v-am lăsat un şantier funcţionând la maxim şi un proiect aflat la 80% stadiu de realizare, după ce am reuşit să depăşim cele mai grele obstacole tehnice ale proiectului şi având un contract, neprielnic pentru bucureşteni şi pentru Primăria Capitalei, semnat de colegul dumneavoastră de partid, domnul Sorin Oprescu. Mai bine aţi înceta cu minciuna despre greaua moştenire şi v-aţi apuca serios de muncă. Singura modalitate prin care veţi termina la timp proiectele oraşului este monitorizând atent şantierele, nu rating-urile ştirilor care fac referire la dumneavostră", adaugă Sava, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar trebui să fluidizeze circulaţia într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală pentru că va face o legătură directă între Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile. Lucrarea subterană va avea o lungime de 85 de metri şi înălţimea de cinci metri. În plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legătura cu staţia de metrou iar trecerile de pietoni de la suprafaţă vor fi desfiinţate.

Investiţia este de 28,3 milioane de euro, din care finanţarea europeană este de 18,9 milioane de euro. Lucrarea trebuia finalizată până în 10 decembrie 2015, iar dacă nu se respectă noul termen, 30 iunie 2016, se va pierde finanţarea europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.