Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv să retrocedeze Primăriei Timişoarei un teren central, aflat în spatele magazinului Bega, după un proces care a început în 2015. Municipalitatea va construi aici o parcare etajată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procesul a fost deschis în anul 2015 de Primăria Timişoara care a solicitat retrocedarea terenului pe care în prezent se află parcarea din spatele magazinului Bega pentru a construi aici o parcare etajată.
 
În prezent, Primăria Timişoara va continua planul de a construi parcarea etajată.
 
”După ce decizia va fi comunicată şi oficial Primăriei Municipiului Timişoara, parcarea va putea fi predată TimPark pentru a intra în circuitul public de parcări până când vor începe lucrările la noua parcare supraetajată din această locaţie ultracentrală. În 2014, în baza HG 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societăţile comerciale cu capital de stat, Ministerul Economiei a cedat aceeaşi parcelă către o societate comercială privată. În anul 2015, Primăria Municipiului Timişoara a început primele demersuri în instanţă pentru recuperarea acestui teren”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara
 
Terenul se află în proprietatea SC Bega Turism SA, după ce printr-o Hotărâre de Guvern s-a decis că cine are o clădire cu anumite funcţionalităţi în zonă poate primi în proprietate şi terenul aferent. Fosta administraţie care a început demersurile pentru această parcelă a susţinut că intabularea s-a făcut după ce municipalitatea a pornit prima licitaţie pentru amenajarea parcării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.