Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a afirmat că în judeţ au fost înregistrate, în luna octombrie, 243 de decese din cauza SARS-COV-2, de două ori şi jumătate mai multe decât în "cea mai neagră lună de până acum", care a fost septembrie. El consideră că acest scenariu sumbru putea fi evitat, dacă populaţia ar fi înţeles beneficiile vaccinării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Silviu Coşa a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook un mesaj despre situaţia cauzată de COVID din judeţul Constanţa.
 
"Bărbat, 39 de ani, nevaccinat. Femeie, 49 de ani, nevaccinată. Bărbat, 53 de ani, nevaccinat. Acestea sunt doar trei din cele 31 de decese COVID-19 înregistrate ieri în judeţul Constanţa. Au fost copiii cuiva, fraţii, prietenii unor oameni care acum suferă şi nu înţeleg cum nişte oameni tineri au plecat de lângă ei”, a afirmat Silviu Coşa.
 
Prefectul a precizat că în octombrie în judeţul Constanţa au fost înregistrate 243 de decese din cauza SARS-COV-2. 
 
"În octombrie, judeţul Constanţa a consemnat 243 de decese cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nici 10% nu erau persoane vaccinate). Ca să facem o comparaţie cu cea mai neagră lună de până acum (septembrie), sunt de două ori şi jumătate mai multe, iar octombrie încă nu s-a încheiat. Acest scenariu sumbru în care ne aflăm putea fi evitat, dacă populaţia ar fi înţeles, precis, beneficiile vaccinării. Din păcate, printre noi sunt aşa-zişii formatori de opinie, oameni fără absolut nicio calitate şi pregătire, care descurajează eforturile de întoarcere la normalitate”, a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu. 
 
El a făcut un apel pentru constănţeni să meargă în centrele de vaccinare. 
 
"Dacă dorim să ne protejăm de suferinţa enormă prin care alţi constănţeni trec acum, nevoiţi să-şi ia rămas-bun de la cei dragi, trebuie să acţionăm. Mergeţi la centrele de vaccinare, fie ele mici sau mari, la Pavilionul Expoziţional, vorbiţi cu medicii de familie, cu specialişti, nu cu influencerii anti-vaccinare, care au trimis prea mulţi oameni direct în secţiile de terapie intensivă. În centrele de vaccinare veţi găsi oameni amabili, care ştiu ce fac şi care doresc să-şi încheie misiunea cât mai repede. Haideţi să-i ajutăm pe ei, pe medicii din spitalele suport COVID, haideţi să ne ajutăm rudele şi prietenii să nu treacă prin suferinţă!”, a afirmat prefectul.
 
Silviu Coşa a însoţit postarea de o fotografie surprinsă dintr-un spital unde se află foarte mulţi pacienţi de COVID. 
 
"Imaginea cu puternic impact emoţional este de aseară. Dintr-un spital constănţean”, a explicat prefectul Constanţei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.