Lucrările de amenajare a Şoselei Prelungirea Ghencea se vor încheia în 15 iunie, mai fiind necesare doar lucrări pentru amenajarea trotuarelor pe o lungime de aproximativ 500 de metri în zona serelor, anunţă sâmbătă Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii primăriei spun că  din luna aprilie, de când au fost demarate lucrările, au fost făcute lucrări de reparaţie a carosabilului pe o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătraţi, între intersecţia cu strada Braşov şi limita administrativă cu judeţul Ilfov, a trotuarelor, pe o lungime de aproximativ 2,4 kilometri de la intersecţia Prelungirea Ghencea cu strada Oltului până la intersecţia cu strada Magnoliei şi au fost executate trei alveole suplimentar faţă de cele cinci construite în 2016, pentru staţiile RATB.

„Au mai rămas de executat lucrări de amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 500 de metri în zona serelor, cu termen de finalizare până la data de 15.06.2017, în funcţie de condiţiile meteo”, precizează PMB, conform căreia trotuarele au fost făcute mai departe de carosabil pentru a permite scurgerea apei pluviale, măsură luată până la crearea canalizării odată cu supralărgirea Prelungirii Ghencea.

Trotuarele construite au, în mare parte, lăţimea de 1,5 metri, excepţie făcând zonele unde aceasta a fost redusă pentru a nu afecta proprietăţile private.

De asemenea, în zonă vor fi montate şi indicatoare rutiere cu „Oprirea interzisă”, pentru ca autoturismele să nu fie parcate pe porţiunea dintre trotuar şi şosea şi vor fi înfiinţate noi treceri de pietoni, acestea urmând să fie amenajate după obţinerea avizului de la Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei.

PMB a alocat în bugetul pentru anul 2017 suma de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiţii „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti”, suma urmând să fie folosită pentru un nou studiu de fezabilitate şi a unui Plan Urbanistic Zonal care să corespundă situaţiei din teren, amintesc reprezentanţii primăriei, Proiectul va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov 2016-2030.

De asemenea, în paralel cu proiectul municipalităţii, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei şi calea ferată. Pasajul, care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat, care ar trebui să fluidizeze circulaţia rutieră în zona intersecţiei dintre ieşirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde se creează frecvent ambuteiaje în prezent.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa la sfârşitul lunii martie, că a demarat procedura administrativă de semnare a contractului pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti, în contextul în care a expirat perioada legală pentru depunere a contestaţiilor.

Lucrările având ca obiect "Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti - Domneşti" au fost atribuite, în octombrie 2015, asocierii Straco - Comnord - Specialist Consulting pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro).

Lucările la pasajul de la Domneşti de pe centura Capitalei au fost amânate în ultimul an în special din cauza contestaţiilor. Odată cu expirarea perioadei legale de depunere a contestaţiilor, CNAIR poate demara semnarea contractului, procedură care ar trebui finalizată la finalul lunii aprilie.

”Având în vedere că în termenul legal nu a fost depusă nicio contestaţie, începând de astăzi, 28.03.2017, CNAIR SA demarează procedura administrativă pentru semnarea contractului, procedură ce se va finaliza în cursul lunii aprilie 2017”, a anunţat compania.

Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care trei luni pentru realizarea proiectului tehnic şi 24 de luni pentru execuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.