Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că au fost finalizate, în timp record, lucrările de modernizare a 3,6 km reţea de termoficare de pe Bulevardul Timişoara. „Conductele aferente magistralei I Vest au fost schimbate în doar 5 luni de către Compania Municipală Energetica Servicii”, a mai spus edilul general care a adăugat că „tronsonul modernizat este o magistrală importantă de termoficare, face legătura între CET Grozăveşti şi CET Vest, deserveşte 50 de blocuri, 7 instituţii publice, şcoli, grădiniţe, secţie de poliţie, şi aproximativ 8.000 de persoane din cartierele Drumul Taberei, Militari şi Rahova”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am terminat, în timp record, lucrările de modernizare a 3,6 km reţea de termoficare de pe Bd. Timişoara. Conductele aferente magistralei I Vest au fost schimbate în doar 5 luni de către Compania Municipală Energetica Servicii, deşi lucrările s-au desfăşurat în condiţii dificile din cauza vremii şi a faptului că reţelele se află sub şinele de tramvai. Înlocuirea conductelor s-a făcut fără a afecta alimentarea cu apă caldă si căldură pentru locuitorii din zonă”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.

El a adăugat că tronsonul modernizat este o magistrală importantă de termoficare, face legătura între CET Grozăveşti şi CET Vest, deserveşte 50 de blocuri, 7 instituţii publice, şcoli, grădiniţe, secţie de poliţie, şi aproximativ 8.000 de persoane din cartierele Drumul Taberei, Militari şi Rahova.

„Investiţia a fost necesară întrucât reţeaua avea 50 de ani vechime şi nu a fost niciodată schimbată”, mai spune Dan.

Acesta a mai precizat că circulaţia liniei de tramvai 25 va reveni la normal în cel mai scurt timp, imediat ce terenul afectat de lucrări va fi adus la starea iniţială.

„Acesta este unul dintre obiectivele de termoficare pentru care am obţinut finanţare nerambursabilă de 85% de la Ministerul Dezvoltării, restul de 15% fiind plătiţi din bugetul local”, a conchis Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.