Un număr de 2.195 de absolvenţi de liceu din judeţul Mureş au promovat bacalaureatul în prima sesiune, rata de promovare înainte de contestaţii fiind de 65,5%. Niciun elev nu a reuşit să obţonă media generală zece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, din cei 3.351 de candidaţi din judeţ care au participat la examenul de bacalaureat în acest an, 2.195 au reuşit să promoveze obţinând medii peste 6, promovabilitatea fiind de 65,5%, mai mare cu peste patru puncte procentuale comparativ cu 2016.

În judeţ, cea mai mare medie a fost 9,98, fiind obţinută de doi absolvenţi de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş.

La acestă sesiune a bacalaureatului, trei elevi au fost eliminaţi din examen, iar 175 de candidaţi au absentat.

În 2016, în judeţul Mureş rata de promovabilitate la bacalaureat a fost de 61,77%, iar o singură candidată, absolventă a Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, a reuşit să obţină media 10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.