Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, spune că nu este chiar "un tehnocrat înţepat şi arogant”, ci un om care a venit în Guvern pentru a schimba ceva, adăugând că lucrurile care s-au întâmplat au făcut ca responsabilitatea postului pe care îl are să crească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu vă asigur că, pentru cei care m-ar cunoaşte mai bine sau mă cunosc deja mai bine, şi-ar da seama, de fapt, că nu sunt chiar un tehnocrat înţepat şi arogant, ci pur şi simplu un om căruia îi pasă şi care a făcut acest gest de a veni în acest guvern tehnocrat lăsând la o parte foarte multe lucruri, să încerc să schimb ceva, să contribui la schimbare. Undeva între o treime şi 40% din populaţia României trăieşte, în acest moment, în nevoi, în durere, în vulnerabilităţi şi lucrurile pe care le-am văzut au făcut ca responsabilităţile postului pe care îl am să crească enorm. Pentru că, eu când explic că trebuie să ne orientăm către oameni şi nu să ne ascundem în spatele legislaţiei, chiar spun lucrurile acestea fără să existe un mandat sau o miză electorală în spate”, a declarat, joi, Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Comentariul vine după ce Rovana Plumb, fostul ministru al Muncii, a spus, miercuri, că Dragoş Pîslaru este un "tehnocrat arogant” pentru că s-a opus creşterilor salariale.

Plumb a susţinut că ministrul Muncii a minţit când a afirmat că nu sunt bani pentru creşterile de salarii.

”Dragoş Pîslaru este un tehnocrat arogant care nu ţine cont deloc de nevoile oamenilor. În septembrie, le anunţa pe tinerele mame că s-ar putea să nu fie bani la buget pentru a achita indemnizaţiile de creştere a copiilor. Acum, îi mai minte o dată pe români si spune că nu sunt bani la buget pentru a creşte cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate. Am demonstrat cu cifre şi calcule bugetare de ce această creştere este sustenabilă bugetar (...) Românii au dreptul să beneficieze de pe urma muncii lor, pentru a se alătura clasei de mijloc. Tehnocraţii aroganţi au însă alte planuri”, spunea Rovana Plumb. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.