Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 99 de cetăţeni români au fost confirmaţi cu coronavirus în oraşul austriac Linz. Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată şi nu s-au primit solicitări de asistenţă consulară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute la data de 1 iulie a.c. în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în oraşul Linz şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentanţii ambasadei au efectuat demersuri şi pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informaţii suplimentare. Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au informat că 99 cetăţeni români au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19”, a transmis, marţi, MAE, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată şi nici nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară de către misiunea diplomatică.

”Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai transmis MAE.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 2465, 0043 1505 2381, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.