Mai mulţi foşti manageri ai unor unităţi medicale sau şefi de secţie sunt cercetaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru incompatibilitate, prin aceştia aflându-se fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti şi al Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon”, fostul manager al Spitalului Municipal Olteniţa sau directorul medical în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat starea de incompatibilitate în cazul Simonei Carmen Hîrţea, funcţionar public în cadrul Ministerului Sănătăţii şi fost manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti, respectiv al Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon”, Bucureşti
“S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât simultan cu deţinerea funcţiei publice în cadrul Ministerului Sănătăţii, a exercitat şi funcţia de manager interimar în cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon” (în perioada 12 aprilie – 13 august 2018) şi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti (în perioada 01 octombrie 2019 – 15 ianuarie 2020)”, a arătat ANI.
Tot în stare de incompatibilitate s-a aflat şi Simona Eliza Sanda Smochină deoarece în perioada exercitării funcţiei de manager al spitalului municipal Olteniţa (26 martie 2018 – 23 octombrie 2020), a deţinut şi funcţia de medic-titular al „Cabinetului Medical Individual Dr. Smochină Simona”. 
Un alt caz este cel al Feliciei Vasile, care în perioada 22 noiembrie 2016 - 17 februarie 2020 a fost în stare de incompatibilitate deoarece a exercitat simultan cu funcţia de Director medical  în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat şi calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator  în cadrul unei societăţi comerciale. 
ANI a constatat că Rodica Ioana Bălaşa medic primar Şef Secţie Clinică Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş s-a aflat în conflict de interese administrativ deoarece în perioada 22 noiembrie 2016 – 13 aprilie 2021, soţul acestei a fost şef de secţie în aceeaşi unitate medicală. 
Un alt caz este cel al lui Valentin Nicolae Varlas, fost Şef secţie, actual şef de lucrări în cadrul Spitalului Clinic ”Filantropia” Bucureşti, care s-a aflat în stare de incompatibilitate 
1 septembrie 2017 – 9 martie 2020, întrucât, a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia de şef secţie, cât şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.
Inspectorii ANI au mai stabilit că Adina Ileana Pera Ştefănie, fost inspector la Compartimentul de asistenţă medicală spitalicească, Direcţia generală de asistenţă medicală şi de sănătate publică în cadrul Ministerului Sănătăţii, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iulie 2017 - 08 aprilie 2019, întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei publice de inspector, a exercitat şi funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.