Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că va face o revenire la hotărârea dată de Guvern legată de faptul că accesul pe plajele amenajate se va face numai cu şezlonguri, precizând că nu va fi interzis accesul celor care doresc să vină cu cearceaf sau cu prosop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În hotărârea de Guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la doi metri. Aici vom face o revenire. Asta nu înseamnă că interzicem pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată ca oamenii care nu au să spun resurse financiare să îşi achiziţioneze şezlongul cât este, 8, 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearceaf. O să facem corectura”, a declarat Ludovic Orban, vineri după amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Lăpuş.

El explicat că sensul hotărârii de Guvern nu a fost de a interzice accesul la plajă al persoanelor care nu au posibilitatea să închirieze un şezlong.

“Sensul textul din anexa trei a hotărârii de Guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau plaje care sunt la lacuri, accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare. Dar cu siguranţă vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone fiecare să vină cu cearceaf, cu prosop”, a menţionat Ludovic Orban.

În hotărârea de Guvern se prevede că începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii şi ministrului mediului,apelor şi pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.