Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, care se află în vizită în Japonia, s-a întâlnit cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo Yuriko Koike, cu care a discutat, printre altele, despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Yuriko Koike, Guvernatoarea prefecturii Tokyo, gestionează o zonă cu 37 de milioane de oameni. Este prima femeie din istoria Japoniei care ocupă acest rol. A fost o onoare să o întâlnesc ieri. Am discutat despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică, cum e în România , cum e în Japonia: «nu e uşor să spargi gheaţa într-o lume a bărbaţilor», a spus doamna Koike. Aşa e. Însă proiectele pentru promovarea femeilor în politică sunt un «must»”, a scris Alina Gorghiu, vineri pe Facebook.

Ea a adăugat că această criză umanitară declanşată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor.

„Am felicitat-o pe doamna Koike pentru Conferinţa de la Tokyo pentru sprijinirea Ucrainei care a avut loc chiar luni. Democraţia, statul de drept şi progresul sunt valori pe care se sprijină şi Parteneriatul Strategic dintre România şi Japonia”, a conchis ministra Justiţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.