Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan a declarat sâmbătă că prin rugăciunile sfinţilor, dar şi ale pelerinilor, nădăjduim că Dumnezeu îşi va întoarce faţa către Ucraina, astfel ca pacea să se răspândească peste tot în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaltul prelat le-a transmis credincioşilor imediat după procesiunea scoaterii sfintelor moaşte sâmbătă dimineaţă din Catedrala Mitropolitană că Iaşul va fi o gazdă primitoare pentru toţi cei care vin la pelerinajul religios din Moldova.

„Nădăjduim că rugăciunile lui Paisie, a Sfintei Parascheva şi rugăciunile calde ale pelerinilor se vor îndrepta spre Dumnezeu, ca el să-şi îndrepte şi să-şi întoarcă faţa sa spre noi, spre ţară, spre Ucraina învecinată, întreaga lume, ca oamenii prin răbdare şi rugăciune să se întoarcă la Dumnezeu şi astfel pacea să se instaleze în inimile noastre mai întâi şi din inimile noastre să se răspândească asupra întregii lumi”, a transmis IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la debutul pelerinajului Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Câteva mii de persoane au trecut deja pe la racla cu sfintele moaşte, iar alte câteva mii de oameni aşteaptă la rând.

Sfintele moaşte au fost scoase sâmbătă dimineaţă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în cadrul unei procesiuni, după care au fost aşezate într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult.

Peste 300.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe la manifestările religioase care se vor desfăşura la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în următoarea săptămână cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Vineri seară au fost aduse la catedrala ieşeană de la Mănăstirea Neamţ moaştele Sfântului Paisie.

Jandarmeria a precizat că perioada de afluenţă maximă a pelerinilor va fi pe 13 şi 14 octombrie, când se estimează că vor fi permanent în culoarul de acces către raclă 50.000-60.000 de persoane, ceea ce va însemna un şir de oameni de peste trei kilometri lungime şi un timp de aşteptare cuprins între 16 şi 20 de ore.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei din Iaşi timp de o săptămână, până sâmbătă, 15 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.