Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Digi24, că a cerut DSP Constanţa să găsească rapid soluţii pentru relocarea pacienţilor din Spitalului de boli infecţioase din Constanţa, el menţionând că nu a primit nicio solicitare la videoconferinţele cu managerii de spitale legată de acest spital din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul e precizat că în spitalul unde s-a produs incendiul erau, la acel moment, 113 pacienţi internaţi, iar 10 se aflau la ATI. Cseke Attila a mai spus că nu are informaţii privind medici răniţi sau aflaţi pe lista celor decedaţi.

 

”Am dispus DSP Constanţa să găsească soluţii pentru relocarea pacienţilor, majoritatea vor fi duşi la Judeţean, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul Militar, dacă e nevoie şi la Medgidia”, a afirmat el. 

 

Cseke Attila a mai arătat că ISU va stabili care este cauza acestui incendiu de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa, el precizând că pot fi cauze multiple, legate de infrastructură, sau cauze umane, subiective. 

”Pentru noi, acum, este important ca pacienţii să fie în siguranţă şi să fie transferaţi în alte spitale”, a completat el.

Ministrul a mai arătat că nu a primit nicio solicitare la videoconferinţele cu managerii de spitale legată de spitalul din Constanţa. 

 

”Cred că trebuie să avem încredere în autorităţi şi în ISU ca să stabilim cauza incendiului, şi de aici să mergem mai departe. Fără a şti cauza incendiului noi antamăm o soluţie sau alta. Când vom şti cauza, ştim cine a greşit şi unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. (...) Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secţie cu supraveghere permanentă. Dacă cauza incendiului e legată de infrastructură, de suprasolicitare de instalaţii, e o situaţie, dacă această cauză e legată de alt motiv, e altă situaţie”, a explicat el.

 

Cseke Attila a mai declarat că a cerut tuturor managerilor de spitale să facă aceste cursuri de prevenţie, ştiind că vom avea o suprasolicitare pe partea de ATI, în contextul valului 4 al epidemiei de COVID-19. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.