Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, duminică seară, un nou bilanţ al furtunilor din ţară, fiind vorba despre opt morţi şi 67 de răniţi, majoritatea în judeţele Timiş, Arad şi Alba. Bilanţul nu este definitiv, situaţia fiind în dinamică, iar echipajele de pompieri militari fiind în teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, furtuna care s a abătut peste partea de vest a ţării a produs numeroase victime. ”Pana la acest moment sunt înregistrate opt decese ( 5 persoane in judeţul Timis, patru în Timişoara şi una la Buziaş, o persoana la Arad şi doua persoane la Bistriţa-Năsăud)”, anunţă IGSU. De asemenea, 67 persoane au fost rănite din cauza copacilor, panourilor publicitare sau crengilor smulse de vânt ( 49 in judeţul Timis, 12 persoane in judeţul Arad şi 6 persoane la Alba). Misiunile sunt în , pompierii miliutari sunt pew teren şi intervin în continuare, aşa că bilanţul se poate modifica. În judeţul Alba, cele şase persoane au fost rănite de bucatile rupte din acoperisuri. Sunt cazuri usoare. Potrivit ISU Alba, nu mai aunt drumuri blocate, dar se intervine în continuare pentru degajarea a patru acoperişuri căzute. În judeţ s-au înregistrat 256 de puncte de transformare avariate si 15.162 abonati fara energie electrica. În comunele Lupsa si Bistra, pe drum forestier, mai sunt trei masini blocate din cauza copacilor căzuţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.