Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, joi, la Iaşi, din sala unde avea loc un simpozion privind riscurile substanţelor periculoase, după ce organizatorii au simulat producerea unui incendiu în spaţiul unde se desfăşurau dezbaterile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a avut loc, joi, într-o hală a unei societăţi comerciale din Iaşi, reamenajată de artişti independenţi din oraş, şi a avut ca scop conştientizarea populaţiei asupra riscurilor substanţelor periculoase.

Chiar în timpul lucrărilor simpozionului, în partea din faţă a sălii, lângă scenă, a început să iasă fum, iar cei 200 de invitaţi la eveniment au fost rugaţi să părăsească de urgenţă încăperea.

În cadrul aceluiaşi exerciţiu, a fost simulată şi intervenţia unui echipaj SMURD, prezent la simpozion, care a acordat îngrijiri medicale unei persoane care ar fi suferit arsuri grave în urma incendiului.

Reprezentanţii companiei Iaşisting Grup, cea care a organizat evenimentul, au precizat că, după tragedia produsă la Colectiv, sunt necesare acţiuni de conştientizare a populaţiei.

"Am încercat să scoatem în evidenţă faptul că în fuga noastră de a face bani nu suntem atenţi la detalii. Atât cei care deţin firme, cât şi angajaţii trebuie să conştientizeze pericolele. Observăm o scădere dramatică pe piaţa muncii, există o criză acută de personal. Angajaţii nu pleacă în străinătate doar pentru bani mai mulţi, ci şi pentru condiţiile de muncă oferite. Dacă un angajat este echipat corespunzător la serviciu şi este atent la ce se petrece în jurul său, atunci şi acasă se comportă la fel. Prin astfel de manifestări, sperăm să nu se mai ajungă la tragedii gen Colectiv", a declarat Viorel Blăjuţ, fondatorul Iaşisting Grup Iaşi.

Blăjuţ a precizat că, pe tot pacursul anului viitor, compania pe care o conduce va mai organiza evenimente de acest gen, el precizând că "Iaşiul poate deveni un model în campania de conştientizare a populaţiei privind riscurile producerii unor evenimente nedorite".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.