Direcţia de Sănătate Publică Mureş a fost informată telefonic, luni 21 august, de personalul de specialitate al Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu privire la suspiciunea de infecţie cu Bacillus anthracis a doi bărbat în vârstă de 54 de ani şi respectiv 46 de ani. Ambii pacienţi participaseră la tranşarea şi sacrificarea unei bovine. Totuşi, rezultatele probelor biologice nu au confirmat infecţia cu Bacillus anthracis. Evoluţia clinică a pacienţilor este favorabilă, iar ancheta epidemiologică va continua, până la sosirea rezultatelor de laborator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Anterior internării în Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, ambii pacienţi s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, unde au fost stabilite următoarele diagnostice:

- un pacient a fost diagnosticat cu celulită membru superior stâng, necroză tegumentară post înţepătură de insectă; celălalt pacient a fost diagnosticat cu ectina contagiosum în observaţie (zooviroa), nodulii mulgătorului, infecţie cu staphilococcus aureus MSSA.

- Pacienţilor le-au fost recoltate probe biologice în vederea identificării agentului etiologic. Rezultatul nu confirmă infecţia cu Bacillus anthracis.

- Evoluţia clinică a pacienţilor e favorabilă”, mai arată comunicatul de presă al DSP Mureş.

De asemenea, sursa citată mai spune că „ancheta epidemiologică rămâne în desfăşurare până la primirea tuturor rezultatelor de laborator (hemocultură şi examen histopatologic)”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.