Unul dintre angajaţii localului din Vinţu de Jos, judeţul Alba, de unde 37 de persoane care participau la o nuntă au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare, era purtător al unui stafilococ, au stabilit reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), constatând, de asemenea, că nu erau respectate condiţiile igienico-sanitare. Localul a fost închis temporar pentru a fi dezinfectat, iar firma care îl administrează a fost amendată cu 10.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, instituţia a finalizat ancheta epidemiologică la sala de evenimente ”Drumul dragostei” din Vinţu de Jos, iar în urma controalelor inspectorii sanitari au constatat o serie de neconformităţi, respectiv lipsa evidenţei zilnice a stării de sănătate a angajaţilor, igienizare necorespunzătoare a spaţiilor frigorifice, vestiar utilizat şi în alte scopuri (depozitare diverse), depozitare neconformă a produselor alimentare în spaţiile frigorifice, igienizare necorespunzătoare a spaţiilor aferente blocului alimentar şi lipsa cursurilor de igienă a personalului.

Medicii DSP au recoltat 13 teste de sanitaţie şi şase de pe tegumentele personalului, trei teste pentru determinarea aeromicrofloră şi o proba de apă. De asemenea, s-au recoltat probe pentru evaluarea stării de sănătate a tuturor celor 11 angajaţi ai localului.

În urma analizării celor 13 teste de sanitaţie de pe suprafeţe s-a stabilit că nouă depăşesc limita admisă. De asemenea, rezultatele analizelor celor şase probe biologice de pe tegumentele personalului au arătat că un angajat are stafilococ, iar dintre cele trei probe de stabilire a aeromicroflorei, două depăşesc limita maximă admisă.

În probele alimentare luate din meniul servit la nuntă - aperitiv rece garnitură, gustare caldă, ciorbă ţărănească de porc şi prăjitură - s-a izolat stafilococ.

Pentru neconformităţile constatate, DSP Alba a amendat cu 10.000 de lei firma care administrează localul şi a suspendat temporar activitatea unităţii până la remedierea deficientelor şi efectuarea unei dezinfecţii generale.

Angajatul care a fost identificat cu stafilococ a fost transferat la un loc de muncă fără risc de contaminare alimentară.

Un număr de 37 de persoane au ajuns la spital la sfârşitul lunii iulie, după ce au participat la o nuntă la un local din Vinţu de Jos. La nuntă au participat 154 de persoane. Localul a fost amendat şi de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu 8.400 de lei, după ce în probele din alimente au fost descoperite mai multe bacterii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.