Mama copilului de două luni aflat în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, unde a ajuns malnutrit şi deshidratat şi în stop respirator, a minţit când a afirmat că a mers cu acesta la un alt spital, unde medicii au refuzat să îl consulte. Primele concluzii ale comisiei de anchetă constituite la nivelul Prefecturii Prahova arată că femeia s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, aşa cum a susţinut, însă la poartă a refuzat să mai intre, după ce i s-a spus că nu mai este nimeni la cabinetul de pediatrie, dar că în spital există alţi medici. Ancheta în acest caz continuă, alte instituţii, precum Poliţia şi DGASPC făcând, la rândul lor, verificări cu privire la situaţia micuţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Direcţia de Sănătate Publică Prahova ne-a informat următoarele: în data de 10.05.2023 la Camera de Gardă a Spitalului Orăşenesc Urlaţi nu s-a prezentat vreo mamă cu un pacient (copil în vârstă de două luni); la aceeaşi dată erau asigurate linii de gardă în specialitatea Medicină Internă, Chirurgie Generală şi Pediatrie (medicul pediatru având program de lucru până la ora 19); în jurul orelor 20:43 pe sistemul de supraveghere video a unităţii sanitare se observă o persoană de sex feminin cu un sugar în braţe care a discutat cu agentul de pază al unităţii din dreptul porţii, după care aceasta, deplasându-se către un automobil aflat în stradă, părăseşte unitatea; în urma verificărilor condiţiilor igienico-sanitare din cadrul Compartimentului de Pediatrie al Spitalului Orăşenesc Urlaţi nu au fost constatate nereguli sau abateri”; sunt primele concluzii ale Prefecturii Prahova după ce un băieţel de două luni a ajuns în stop cardio-respirator la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, malnutrit şi deshidratat, iar mama sa a pretins că a mers cu acesta la Spitalul Orăşenesc Urlaţi unde medicii au refuzat să îl vadă, pe motiv că în unitatea medicală nu ar exista pediatru.
În plus, din documentele încheiate la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, rezultă că în perioada respectivă niciun pacient nu a fost refuzat sau redirecţionat către o altă unitate sanitară de către personalul medical. 
„Vă aducem la cunoştinţă că din declaraţia agentului de pază al Spitalului Orăşenesc Urlaţi, la momentul prezentării mamei cu copilul, la poarta de acces, aceasta a precizat că doreşte să meargă la secţia de Pediatrie, iar în urma răspunsului agentului care îi spune mamei că programul cabinetului de Pediatrie se încheiase la ora 19, acesta nu a dorit să mai intre în incinta spitalului şi a plecat. Agentul de pază precizează, de asemenea, că i-a însoţit pe cei doi (mama şi pacientul) până în stradă, întrebând dacă au nevoie de maşină, moment în care, însoţitoarea care i-a adus pe cei doi a oprit autoturismul, conducătoarea auto (o doamnă blondă) întrebând despre prezenţa în spital a unui anumit cadru medical. La răspunsul negativ al agentului de pază, persoanele mai sus-menţionate au urcat în maşină şi au plecat” se arată într-o informare dată publicităţii vineri şi semnată de prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu. 
Ancheta în acest caz continuă, alte instituţii, precum Poliţia şi DGASPC, făcând, la rândul lor, verificări cu privire la situaţia micuţului.
 
Copilul aflat în stare gravă are doi fraţi: o soră de trei ani şi frate de un an şi jumătate, ambii, împreună cu mama fiind preluaţi şi duşi într-un centru maternal al DGASPC Prahova, unde sunt monitorizaţi şi evaluaţi. Familia nu se afla în evidenţa autorităţilor ca fiind una cu probleme. Cei doi fraţi mai mari erau hrăniţi ş hidrataţi. 
„La momentul vizitei nu au fost constatate forme vizibile de neglijenţă la ceilalţi copii”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, Corina Nicola.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.