Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică printr-o "eroare administrativă" faptul că la Evaluarea Naţională o absolventă de clasa a opta din Galaţi a primit nota 3 la Matematică, în condiţiile în care nota reală a lucrării era 8,40. Conform lui Cîmpeanu, nota elevei a fost trecută greşit dintr-un borderou pe lucrarea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"8,40 a fost nota de la bun început a elevei. 8.40! Au făcut contestaţie, ocazie cu care au descoperit că a fost trecută greşit din borderoul în care apărea 8,40 pe lucrare, unde apărea 3. Din 8,40 să faci 3. Şi atunci mama, pe bună dreptate, şi-a retras contestaţia, contestaţie în urma căreia obţinuse 8,25 şi a rămas cu nota iniţială, pe care copilul a avut-o de la bun început. A fost eroare administrativă, trecere greşită din borderou pe lucrare”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24.
 
El a precizat că nu a fost vorba despre o inversare de note între lucrările a doi elevi. 
 
Cîmpeanu a catalogat situaţia drept "o eroare" care nu poate fi iertată, dar poate fi explicată.
 
"Din punctul meu de vedere (cazul - n.r.) este închis, este o greşeală administrativă”, a precizat Cîmpeanu.
 
Întrebat dacă autorii acestei erori vor suporta consecinţele, Sorin Cîmpeanu a explicat că "sancţiunea corectă va fi aplicată, pentru eroare administrativă".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.