Rastele pentru parcarea bicicletelor vor fi amplasate pe străzile din zona instituţiilor publice din Capitală, potivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de către consilierii generali.

"Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii străzilor respective, numai după obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Administraţia Străzilor şi primarii sectoarelor 1-6 vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În expunerea de motive, municipalitatea spune că, pentru încurajarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport, pe lângă construirea de benzi pentru biciclete, este nevoie şi de amplasarea rastelelor pentru parcarea acestora.

"Pentru obţinerea unui grad cât mai mare de mobilitate durabilă, deplasările trebuie să fie atât rapide, sigure, confortabile şi eficiente, cât şi mai puţin poluante. Aceste cerinţe nu pot fi satisfăcute decât prin utilizarea transportului alternativ, fie public, fie individual nemotorizat, pentru ambele necesitând a fi create facilităţi faţă de transportul individual”, notează municipalitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.