Aproape două mii de familii din Baia de Arieş, judeţul Alba, au rămas, marţi, fără energie electrică din cauza unei avarii la o linie de alimentare, defecţiunea fiind declanşată, cel mai probabil, în urma instabilităţii atmosferice din ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, o avarie s-a produs, marţi, pe o linie de înaltă tensiune care alimentează o mare parte din oraşul Baia de Arieş şi zona limitrofă.

În urma defecţiunii, a fost afectată o linie de 20 de kilovolţi cu 33 de puncte de transformare, astfel încât 1.933 de abonaţi au rămas fără energie electrică.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipe de intervenţie ale Electrica care lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Avaria din zona Baia de Arieş a fost produsă, cel mai probabil, în urma instabilităţii atmosferice din ultimele zile când, după ploi puternice, au urmat zile caniculare.

Judeţul Alba s-a aflat, marţi, sub avertizare de caniculă, astfel încât, în jurul amiezii, indicele de disconfort fizic a ajuns la 81 de unităţi la Alba Iulia şi Blaj şi 80 de unităţi la Cîmpeni, iar pentru marţi seară există o avertizare cod galben de ploaie fiind anunţate averse de ploaie, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.