Aproape 400 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.124, fiind înregistrate şi 26 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie a anunţat că numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în România, în 40 de judeţe, a ajuns, vineri, la 6.124. Până la această dată au fost înregistrate 26 de decese din cauza rujeolei, cele mai multe - 8 - în judeţul Timiş. În judeţele  Arad şi Dolj au fost cinci decese din cauza rujeolei, în Caraş-Severin - 3, iar în Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui şi Bucureşti câte un deces.

În ultima săptămână au fost înregistrate 396 de noi cazuri de rujeolă şi un deces, fiind vorba despre un bebeluş de cinci luni din judeţul Vaslui. Copilul, care a murit la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaş, nu era vaccinat şi este primul caz de deces din judeţ din ultimele decenii din cauza acestei boli transmisibile. Bebeluşul nu era vaccinat, având în vedere că imunizarea împotriva acestei boli se făcea la 12 luni. După apariţia actualei epidemii de rujeolă în România, vârsta de vaccinare a fost redusă, iar imunizarea se face la nouă luni.

Ministrul Sănătăţii Florina Bodog a declarat, vineri, la RRA, că necesarul de doze de vaccin până la sfârşitul anului este de 400.000, 109.000 fiind deja identificate şi trimise către direcţiile de sănătate publică. De asemenea, în depozite din ţară au mai fost găsite şi achiziţionate încă 10.000 de doze destinate iniţial exportului. Încă aproximatv 300.000 de doze vor fi cumpărate din străinătate şi vor fi distribuite în funcţie de solicitări, conform ministrului.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.