Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu 75.000 de lei o agenţie de publicitate care promovează ţigările electronice care conţin nicotină, prin materiale afişate pe diverse spaţii outdoor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii ANPC au anunţat, joi, că acţiuni de control au fost desfăşurate de Comisariatele pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Sector 1 şi Sector 2 pentru verificarea respectării prevederilor legale privind publicitatea  pentru ţigările electronice care conţin nicotină, în urma constatării de către comisari a promovării prin materiale publicitare afişate pe diferite spaţii outdoor, tip tv screen, mash sau backlit, a imaginii unor dispozitive/ţigarete electronice ce conţin nicotină, denumite Elfbar.
 
Comisarii ANPC au precizat că publicitatea unor astfel de dispozitive pe panouri dedicate a încălcat prevederile legislaţiei în vigoare. 
 
“Drept urmare, comisarii au amendat contravenţional operatorul economic Godmother SRL - agenţie de publicitate, cu sancţiune în valoare de 75.000 lei. Totodată a fost desfăşurată o acţiune de control la operatorul economic SC Fairway Creative Advertising SRL, deţinătorul panourilor publicitare, care, la rândul său, a fost sancţionat cu avertisment pentru încălcarea articolului prevederilor legale în ceea ce priveşte publicitatea efectuată pentru ţigările electronice ce conţin nicotină”, au transmis comisarii ANPC. 
 
Ei au adăugat că, în urma acţiunii şi a sancţiunilor aplicate, operatorul economic a iniţiat retragerea de la publicitate a imaginilor cu produsele menţionate de pe toate panourile regăsite în amplasamente, pe care le administrează, respectiv 47 de panouri la nivel naţional, din care 32 doar în Bucureşti, începând cu momentul constatării neconformităţilor.
 
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor reaminteşte operatorilor economici că este interzisă, conform legislaţiei în vigoare, comercializarea produselor din tutun minorilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.