Garda de Mediu Alba a deschis, miercuri, o anchetă şi cercetează o posibilă poluare, după ce sute de peşti au fost găsiţi morţi pe Râul Ampoi, în zona oraşului Zlatna din Munţii Apuseni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mortalitatea piscicolă a fost sesizată, miercuri, de către localnici din zona oraşului Zlatna care susţin că râul Ampoi ar fi fost poluat. Mai multe filme cu imagini în care se vede o culoare verzuie a râului Ampoi dar şi peşti morţi au fost postate pe reţele de socializare de localnici din Zlatna.

Localnicii din zonă susţin că posibila poluare ar fi ucis sute de peşti de diferite dimensiuni de pe râul Ampoi, în zona Zlatna şi în aval.

Potrivit Gărzii de Mediu Alba, în acest caz a fost deschisă o anchetă, iar comisarii de mediu au prelevat probe de apă care urmează a fi analizate pentru a se stabili dacă a existat o poluare şi ce a determinat moartea peştilor.

Comisarii Gărzii de Mediu sunt sprijiniţi în cadrul anchetei de către specialiştii de la Apele Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.