Inundaţiile puternice înregistrate între 16 - 23 iunie în judeţul Alba au produs pagube în valoare de peste 3,3 milioane de lei, fiind calamitate suprafeţe agricole importante şi fiind avariate drumuri şi gospodării ale populaţiei. Pentru acoperirea sau remedierea pagubelor, autorităţile judeţene solicită peste 2,7 milioane de lei din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui raport aprobat, marţi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, precipitaţiile abundente căzute în judeţ în perioada 16 - 23 iunie au determinat scurgeri importante pe versanţi, activarea unor torenţi, viituri rapide pe pâraie şi pe unele cursuri mici de ape.

De asemenea, s-au înregistrat şi creşteri de niveluri şi debite pe râurile mici din zona Munţilor Apuseni - afluenţii de dreapta ai Mureşului şi ai Arieşului, iar în urma acestor fenomene au fost afectate unele gospodării ale populaţiei, o parte a reţelei rutiere din Apuseni şi au fost calamitate terenuri agricole.

Potrivit raportului, pagubele înregistrate în judeţ în urma inundaţiilor şi viiturilor se ridică la peste 3,3 milioane de lei.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba va înainta Executivului o solicitate pentru alocarea a peste 2,7 milioane de lei fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului României pentru acoperirea sau remedierea pagubelor înregistrate în judeţ.

Ploile abundente însoţite de rafale puternice de vânt au produs în luna iunie inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Alba. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în comuna Şugag, unde o viitură puternică a antrenat nămol, bolovani, pietre şi trunchiuri de copaci, intrând în gospodăriile localnicilor şi avariind mai multe imobile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.